Proiecte ProgramareWeb

Am mai scris mai demult că ajut la câteva laboratoare de ProgramareWeb semestrul ăsta. Well, o să încerc să revin odată și odată cu detalii, am avut doar experiențe plăcute până acum la laborator, am râs și am văzut mulți studenți extrem de apți, este o experiență foarte interesantă pentru mine :).

Studenții care au PW trebuie să își aleagă o temă de proiect, și au o mână de teme din care pot să aleagă, dar pot (și sper eu se simt încurajați) să-și inventeze teme proprii. Deși știu că multă lume și-a ales materia asta ca să se scape de-o grijă (pentru că profesorul nu are reputație de baubau) am fost foarte plăcut impresionat de unele din temele pe care studenții care m-au contactat până acum le-au propus. Le voi cere la un moment dat acordul să scriu și aici despre ele, și cred că în cazul în care se vor ocupa de ele vor ieși niște aplicații web nu doar mișto ca idee, dar și utile înafara ariei „academice”.

Eu am descoperit în web un mediu excelent de exprimare a ideilor proprii (și aici nu mă refer la blog-uri, ci la idei în modul general, aplicații, concepte …) în special din cauză că timpul de la concept la implementare este foarte scurt, uneori doar câteva ore. Îmi puneam problema ieri că poate o mare parte dintre studenții care chiar sunt interesați de dezvoltarea ideilor lor nu au realizat asta (parțial pentru că nu le-am spus niciodată, parțial pentru că nu au fost suficient de curioși încât să încerce :) ) și mă gândeam chiar că din cauza abordării minimaliste de genul „ce-mi iasă mie din asta” sau, mai rău „dacă nu primesc puncte pe asta de ce să mă chinui” unii dintre ei s-ar putea să piardă ceva nu doar interesant, ci și util.

Printre alte idei mai bune sau mai proaste pe care le-am avut, mă gândeam inclusiv să le oferim un spațiu în care nu doar să își testeze aplicațiile (pentru că pot face asta pe webserverul de test de la ei de pe comp) ci să poată să arate altor colegi ce au reușit să facă și să poată discuta cu ei despre (și cu noi) probleme pe care le-au întâlnit. N-ar fi ăsta un super exemplu de Web2.0? O să reflectez un pic asupra ideii ăsteia, care se oprește de fapt doar dintr-o lipsă momentană de resurse (cum ar fi server și timp :P).

2 comentarii la „Proiecte ProgramareWeb”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.