Atelier la Roverhood 2023

Am auzit tot felul de lucruri bune despre Roverhood, un eveniment pentru seniori pornit de un grup de tineri de la Timișoara și nu numai, care are loc în fiecare mini-vacanță de 1 Decembrie.

Anul ăsta, probabil și pentru că evenimentul a avut loc la Șuncuiuș, m-au surprins cu o invitație de a ține un atelier acolo, și, cum prin atelierul meu de la DAC am ajuns în principiu la lideri și mai puțin la seniori – și și așa, doar la adulți din Transilvania, am acceptat cu bucurie propunerea Adelei de a susține o discuție în aceeași idee și la Roverhood.

Așa că pe 30 noiembrie l-am invitat pe Radu (Bîrjac) să mi se alăture și ne-am suit în yetimobil cu destinația Șuncuiuș. Ajunși acolo la țanc pentru ora prânzului, am avut două sesiuni consecutive cu câte 25ish de participanți – seniori de peste tot din România, de la Tulcea la Timișoara și de la Bistrița la Severin.

Continuă să citești Atelier la Roverhood 2023

Adunarea Generală de Toamnă 2023

La jumătatea lui noiembrie a avut loc, online, Adunarea Generală de Toamnă a Organizației Naționale Cercetașii României. Am avut un număr limitat de subiecte pe Ordinea de Zi, unele despre care am discutat în mare și la Forum. Cele mai importante au fost:

Pentru că am sentimentul că informația nu ajunge foarte bine la toată lumea care ar beneficia de ea, m-am gândit să scriu despre subiecte și, desigur, pentru că suntem la mine pe blog, despre părerea și poziția mea personală și subiectivă față de rezultate.

Continuă să citești Adunarea Generală de Toamnă 2023

Pași pentru obținerea extrasului din registrul asociațiilor și fundațiilor

Am avut de curând de scos un extras din registrul asociațiilor și fundațiilor atât pentru Centrul Local, cât și pentru Centrul Cercetășesc Nocrich și m-am gândit că, mai ales în contextul în care multe Centre Locale lucrează pentru a-și obține personalitatea juridică în perioada asta, ar fi util un ghid pentru cum se obține și la ce-i bun extrasul ăsta.

Continuă să citești Pași pentru obținerea extrasului din registrul asociațiilor și fundațiilor

Deschiderea Anului Cercetășesc 2023

În weekendul 6 – 8 octombrie a fost Deschiderea Anului Cercetășesc la Cluj – un eveniment tradițional cu cercetași din toată regiunea, întrerupt câțiva ani de pandemie, care acum și-a reluat traseul binemeritat, propulsat anul ăsta de Centrele Locale Vest Cluj, Nord Cluj și Dej și de-o armată de voluntari de peste tot din Transilvania (inclusiv din Alba <3).

M-am bucurat mult că ne-am mobilizat cu 3 patrule jumate din Centrul nostru Local, și că am mers la Cluj și cu temerari, și cu eXploratori, și cu seniori – e evident că un astfel de eveniment era dorit și așteptat inclusiv de cercetașii care n-or avut șansa să participe la vreunul înainte.

Rolul meu a fost de invitat – am avut oportunitatea să țin un mic atelier pentru adulți – și de back-up pentru Radu și Poe, care au fost liderii responsabili de grupul nostru.

Continuă să citești Deschiderea Anului Cercetășesc 2023

Forumul de la Brașov

Weekendul trecut am fost la Brașov la un eveniment cercetășesc intitulat oficial Forum pre-Adunarea Generală, o întâlnire a cercetașilor din toată țara pentru a discuta modificări care sunt propuse de nivelul național pentru Adunarea Generală care urmează în luna noiembrie.

Mai multă lume m-a întrebat în ultima săptămână cum a fost la Forum. Cum răspunsul nu încape într-o conversație de câteva minute, am hotărât să notez câteva din ideile / momentele de weekendul trecut de la Brașov.

Principalul meu obiectiv la Brașov a fost să susțin poziția mea (personală, că n-am avut o discuție în Centrul Local încă) pe cele trei subiecte puse în discuție, dar principala mea speranță era să putem avea o discuție despre viitorul program cercetășesc.

Subiectele mari despre care a fost forumul (în ordinea la care am participat eu la ele) au fost modificarea mecanismului de alegere a președintelui ONCR, creșterea cotizației pe care o plătesc cercetașii și înființarea unor structuri de coordonare locală (subiect cunoscut în trecut drept structuri umbrelă pentru coordonare locală).

Continuă să citești Forumul de la Brașov