Proiecte din CS.Poli

Justificare: În liceu, datorită prieteniei mele cu Cătă Muntean, dar și a faptului că am avut șansa să avem la liceu un director foarte deschis către elevi (dl. Cerbu), am fost implicat în tot soiul de „proiecte” pornite din ideile elevilor și care au existat pentru elevi. Implicarea mea în proiecte mi-a dat o înțelegere mai bună a modului în care funcționează lumea, și, eram sigur, când urma să merg la facultate, treaba asta cu proiectele urma oricum să fie exponențial mai tare decât ce am făcut în liceu și urma să nu îmi mai văd capul de câte proiecte cool o să mă atragă.

Ideea asta ponește parțial de la faptul că singurul lucru pe care mi l-a dat facultatea când am ajuns aici a fost o palmă după cap și o găleată de apă rece peste, ca să îmi revin din asemenea vise și speranțe. Am fost dezamăgit, și, după cum colegii mei care au îndurat 5 ani în CS.PUB știu, prima parte (primii doi ani, cel puțin) nu ajută de nici un fel la construirea moralului. Eu am avut noroc de oameni deosebiți în jurul meu care m-au sprijinit și m-au ajutat să-mi dezvolt unele calități care altfel supersistemul de aici mi le-ar fi inhibat, dar sunt mulți oameni în facultate care nu au. Și ideea asta este despre ei, nu despre mine.

Idee: Ce ar fi dacă cineva (eu?) ar porni un proiect în care să listeze toate proiectele interesante care ruleaza acum în Poli (și când zic interesante mă refer la proiecte care sunt și altceva decât formalități pe hârtie pentru cumpărat echipament). Proiectele de diplomă ar putea avea o secțiune dedicată (cele considerate interesante, anyways), și eventual viitorii ingineri ar putea să facă invitații către colegii lor. Studenți de ani mai mici ar putea fi informați în legătura cu unele lucruri efectiv super tari care se fac în școală și s-ar putea autoîndruma spre responsabilii de proiect. Headhunterii și marile firme internaționale de profil din București și nu numai ar putea sprijini anumite proiecte de care altfel nu au cum să audă. Viitori studenți ar putea găsi ce eu am sperat să găsesc când ajung la facultate. Ar putea exista și o secțiune liberă, unde idei (ca asta) să fie discutate și eventual făcut un matchmaking intern pentru implementarea lor.

Condiții: O asemenea aplicație ar trebui să aibă o bază de utilizatori (care pot să înscrie proiecte) controlată fie prin cunoașterea directă a persoanelor implicate, fie prin baza de date a facultății. Totodată, așa ceva ar avea succes numai dacă proiectele de care știu eu NU sunt singurele proiecte worth mentioning din facultatea noastră. și, mai ales, dacă studenții nu au ajuns înca ATÂT de plante încât să rejecteze și ideile interesante împreună cu orice altceva li se servește în facultate.

Observație: Ideea asta pornește de la ideea menționată anterior și de la conceptul că proiectele studențești ar trebui promovate în cazul în care sunt interesante (nu doar în sesiuni de comunicări științifice) Ideea asta se bazează și pe o idee discutată anterior cu Micvs, idee în care ne gândeam că poate ar fi cool să știm ce fac unii dintre colegii noștri la licențe, pentru că s-ar putea să fie interesant.

Acțiune: Momentan, și probabil la rata asta de idei, timpul meu este și o să fie praf permanent, dar poate că dacă încep eu ceva și îi dau drumu’ la vale către una din organizațiile de prin școală … Sau poate că a mai avut cineva ideea asta și atunci totul e rezolvat :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.