There and back again, dintr-un foc

Duminică și luni am fost repede repede până la Cluj și până la Timișoara. La Cluj, pentru că voiam să mă întâlnesc cu noua generație de potențiali / viitori lideri ai centrului local, iar la Timișoara, pentru că mam mea a dat și ea o raită prin România.

Cluj: am plecat de la București cu un accelerat nefericit la 7:30AM. Urât, devreme, dar am trântit rucsacu sub mine si am dormit aproape până la Teiuș, unde mi s-a alăturat și Pătrat. Am ajuns la Cluj pe la 4, am mâncat ceva ceva cu Sabu, și l-am eliberat de MSI u90x-ul lui, pe care l-am cumpărat de la el pentru robot. Înainte să ma văd cu Sabu, am văzut un lucru care m-a impresionat, atât pozitiv cât și negativ, în același timp.

Pe unul din trotuarele largi din centrul Clujului, o șatră de țigani (cu oameni de toate vârstele și de toate sexele) făceau ture cu un scuter de-ăla praf, îl ambalau și îl plimbau înainte și înapoi pe 10m. La un moment dat, tocmai când am ajuns eu lângă ei, unul (sau, mai repede, una) dintre ei a accelerat scuter-ul și l-a scăpat de sub control, a căzut, s-a lovit de asfalt, și și-a pierdut cunoștiința. Nu sunt convins dacă scuter-ul a căzut peste ea sau nu, dar era lovit(ă) destul de serios. Prima reacție a fost să ma duc să văd despre ce e vorba, dar ceilalți membrii ai șatrei s-au aruncat peste ea, au început sa urle și să tragă de ea, să-i dea palme.., și mi-am zis că nu e tocmai ok să mă bag între ei. Am sunat la 112 și operatoarea mi-a confirmat că mai primiseră apelul (probabil de la alți oameni de pe-acolo). În maxim 2 minute de la ”accident” a ajuns o dubă de poliție, din care s-au coborât niște jandarmi și au mers direct către victimă, să îi împartă pe țiganii care trăgeau de biata persoană în toate părțile, și apoi, la înca 20 de secunde în spatele mașinii de poliție, a ajuns și ambulanța. Timp de răspuns, în centru, 3 minute. Impresionant. E drept, analizând după aia, era ziua maghiarilor de pretutindeni și poliția era în alertă. Mai mult, stația de salvare e chiar lângă centru. Cu toate astea, impresionant.

M-am întâlnit cu Vladuț, Simo, Chris, Cristinuța, Georgi, Andra, Pătrat, Cătălin, Gopo și Ioana, Pătrat, să discutăm despre care vor fi următorii pași pentru refacerea unui sistem coerent pentru exploratorii de la Alba. O parte din ei sunt studenți boboci și, acum 6 luni am hotărât să amânăm decizia de a-i pregăti ca lideri până când ei cred că or înțeles cum e viața de student. Acum, momentul a venit pentru ei să ia o decizie și eu am mari speranțe pentru viitorul lor în Centrul Local și în cercetășie. Anyway, la întâlnire am fost foarte fericit că au început să sară idei din stânga și din dreapta, și chiar idei faine. Se pare că inventăm o serie de activități cu canoele pe Murăș în js, tura criminală de test urmând a fi condusă de Gopo.

Chris and Cristinuţa
Chris and Cristinuţa
Gopo, Ioana şi Pătrat
Gopo, Ioana şi Pătrat
Simo şi Chris
Simo şi Chris

După întâlnire ne-am dus la un concert (TheOthers, din Brașov) de care am aflat (tipic pentru Cluj) de la alți cercetași / prieteni (în special Puiu) într-un club care pe mine m-a atras totdeauna în Cluj (pentru că are terasă peste Someș, sub nivelul străzii), La concert a venit o grămadă de lume cunoscută, a fost o experiență interesantă, și a fost atmosferă și o grămadă de prieteni. Pe la 12 a apărut și Rareș, și-am mai dat o tură de oraș, am mai mâncat o tură de șaorme, și am terminat seara prin baruri :).

În concluzie, câteva ore prin Cluj, productive și distractive, și am trecut din nou la sentimentul că viața mea din București nu a fost tocmai trăită, și că mutatul la Cluj la terminarea facultății este o idee chiar bună.

Timișoara: Pe la 5AM am luat Foamea de la Cluj la Timișoara (și am fost surprins de vagoanele decente de pe renumitul accelerat). În Timișoara, am avut doar câteva ore la dispoziție, și le-am petrecut cu mama mea, și rezolvând diferite probleme ”administrative” din apartamentul bunicii mele (net, curent, cărat un frigider vechi la gunoi). Am reușit, pe plan cercetășesc, să mă întâlnesc cu Nicu și cu Nico, și să vorbim despre întâlnirea mea la Cluj cu ”tinereii” și despre ce avem de făcut în următoarea perioadă (și sunt muuuuuuuuuuuuuuulte de făcut). Am reușit să stau de vorbă și cu mama. și aproape să o conving că ceva home-brewed este mai ok pentru un startup decât Drupal (pe care ea îl susține cu încăpățânare, nu știu de ce). Este cineva care are păreri de ce ar fi Drupal mai bun decât o soluție home-brewed? Înafară de motivul că e ”gata scris”.

Un comentariu la „There and back again, dintr-un foc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.