New year’s resolutions

Asta e varianta mea de rezoluții de anul nou: proiecte de meșterit la care-aș vrea să atentez în 2019, în Meștelier. Mai multe dintre ele sunt mici chestii cu care am experimentat, la care am lucrat în ultimii ani, și pe care mi-am propus să le văd realizate anul ăsta.

Nu sunt neapărat idei originale – dar sunt niște abordări diferite pe care vreau să le personalizez în primul rând pentru aventurile mele. Și apoi, dacă au sens, pentru ale altora.

Dacă sună vreuna bine și vrei să facem echipă să o punem în practică, dă-mi un semn. Dacă vrei să furi ideile de aici și să îți faci o mega-afacere din ele, I’ll be your first customer :)

Click pe poză pentru a o face mare

Un sistem de securitate pentru camping – mai ales pentru când ieși din spațiile … populare și tragi pe dreapta în zone mai sălbatice, cu animale de tot felul sau cu „urși cu două picioare”. Câteva cutii mai mici de jumătate de cutie de chibrituri pe care le plasezi strategic în zona de campare, care se leagă singure într-o rețea și care-ți informează telefonul dacă se întâmplă lucruri bizare în tabără, chiar daca tu nu ești acolo.

Un sistem de comunicare – un fel de rețea radio între dispozitive care se leagă la rândul lor la telefoane pentru comunicare. O rețea proprie de comunicații pentru atunci când rețeaua oficială nu există / nu face față. Un fel de walkie-talkie modern :) Un exemplu (scump și mai limitat decât ce-mi propun e aici)

Un scaun de munte – care se bazează pe faptul că o să găsești în pădure trei bețe pe care să le folosești de picioare, și vine la pachet cu o chingă care să te ajute să prinzi cele trei picioare în trepied.

O roată de apă – pentru produs curent on-the-go. Ceva care să fie ușor de asamblat și de cărat, și care să se potrivească pârâurilor puțin adânci din Apuseni și din munții înalți. Alternativ, piesele ar putea fi folosite și pentru alte lucruri, roata ar putea fi convertită și într-o morișcă pentru vânt și poate palele ar putea fi celule foto-voltaice pentru versatilitate maximă. Sunt mai multe abordări pe piață pentru fiecare din variante, spre exemplu aici și aici.

Cască bicicletă + semnalizări – există tot felul de produse de felul ăsta pe piață, unele mai faine ca altele – dar mi se par scumpe și nu-mi propun să produc ceva în masă :) Ideea e să poți să fii vizibil când semnalizezi stânga / dreapta și să ți se aprindă mai tare becul din spate când pui frână. Poate și să ai toate farurile de pe bicicletă legate la niște controale comune.

Ecran bicicletă – un ecran de bicicletă cu informație minimală despre traseu (mai ales direcții, segmente, profile de altitudine) care să funcționeze pe un ecran e-ink care să consume cât mai puțin și să poată merge măcar 12h pe o încărcare, conectat la telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.