Drumeție Mamut – Cetatea Tăuți

Era și vremea să ne întindem picioarele un pic! Ieri ne-am luat și am făcut o mică tură Mamut – Cetatea Tăuți, cu 9 eXplo și Andra, Gabi și Pătrat. Ultima ieșire pe care am făcut-o cu gașca de eXplo a fost la Roica, pentru sărbătorirea Zilei Cercetășiei.

Am plecat pe la 9 jumate de la Cinema Dacia, și am urcat Mamutul. Am zis că este o super ocazie pentru a vedea cum merge înregistrarea de rute folosind aplicația My Tracks de la Google, așa că am înregistrat partea asta. Sus pe Mamut am făcut o gașcă și un british bulldog (două jocuri cercetășești), și am fript o slană (și îi mulțumesc providerului de slană, Gabi, că noi toți restu am plecat fără …).

Tura până pe Mamut

Apoi, după mai multe dezbateri și mai multe voturi, am decis că încercăm să mergem spre Cetatea Tăuțului, un obiectiv turistic popular odată pentru cercetași, dar uitat de vreme și de oameni deasupra satului Tăuți de pe valea Ampoiului. Având în vedere că nu este traseu marcat (idee: ce-ar fi să marcăm traseul) și că n-am mai fost acolo de foartă multă vreme, am tăiat printre dealuri, păduri și pe lângă case părăsite și turme de oi căutând într-un soare arzător Cetatea.

Am ajuns pe la 5 sus pe cetate, cam terminați și cam însetați. Am încercat să înregistrez și traseul ăsta, dar telefonul meu a decedat înainte să se termine. Am adăugat totuși Cetatea Meteșului pe Google Maps, sper să fie acceptată de editori :)

Notă: traseul de mai jos nu este complet!

2011-04-25 1328

Update 2: Andra a făcut poze, le găsiți aici.

Update: vorbeam astăzi cu cineva care lucrează în turism aici, în Alba Iulia, și mă gândeam că avem atâtea obiective turistice pierdute în jurul orașului. Cetatea Tăuțului acum nu mai este mare lucru, câteva ziduri și o stângă golașă și o vedere peste întreaga vale a Ampoiului. Și totuși locul ăla și zidurile alea au o poveste, acolo a fost odată o mănăstire, o cetate, viață și forfotă, și mie unu mi-ar place să le știu.

Am aflat în ieșirea asta că avem olimpici la istorie în grupul de eXploratori, și o să îi rog să ne ajute să facem mici săpături și să punem povestea Cetății Tăuțului pe Wikipedia. Cetatea fiind foarte foarte veche (a fost distrusă cu totul prin secolul XVI), nu știu dacă vom găsi foarte multe informații, dar aș vrea să încerc sa fac ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.