WERC2011

Ieri am avut un mic eveniment la școală, intitulat Workshop on Education by Competition and Research. Workshop-ul a avut două părți, una de prezentări invitate și o sesiune de postere.

Partea de prezentări a avut scopul de a prezenta studenților diferențele dintre învățământul superior de automatică și calculatoare de la noi și cel din Franța (de unde a venit un vechi coechipier de-ale nostru, Bogdan Liacu), din Olanda (de unde a venit fiica domnului profesor, Ana Vârbănescu) și din Germania (despre care ne-a vorbit Emil Slușanschi, care este cadru didactic la noi dar care a studiat și la Achen).

Prezentările au continuat cu prezentarea sponsorului (a venit un director de la Siemens România), prezentarea concursului ACM de către dl. prof. Țăpuș și de Răzvan Rughiniș, și o scurtă prezentare by yours truly despre ce trăznăi și ce experiențe am avut cu echipa noastră de roboți autonomi în ultimii ani.

Echipa domnului profesor Țăpuș, vorbind despre ACM

Pentru sesiunea de postere nu am avut înscrise decât două lucrări, una de la Cluj și una (cam offtopic așa) de la Galați, și gașca noastră de boboci cu care am fost la Viena a pregătit și ea un poster, dar per total operațiunea a fost cam fail.

Am primit totuși de la bobocii noștri rața asta :)

Deși nu sunt de acord cu motivația din spatele evenimentului (care este vădit una de exportat studenți pe bandă rulantă înspre vestul Europei), găsesc oportună ideea de a oferi studenților șansa să discute cu absolvenți de-ai noștri care s-au dus mai departe în cariere academice. Emil Slușanschi, a cărui prezentare a fost singura pe care am prins-o, a subliniat un lucru care mi s-a părut foarte valid: e important să fii hotărât, să știi ce vrei, să înveți și să aplici. Nu contează unde.

Afișul WERC

2 comentarii la „WERC2011”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.