Cliffs Of Moher

Ieri am iesit la o tura catre The Cliffs Of Moher, un tarm stancos stancos, abrupt si foarte salbatic din County Clare, aici langa Limerick.

Ca sa ajung acolo, am platit vreo 30 de euro pentru un tur cu o companie numita Barrat Tours, care e formata dintr-un cuplu de britanici care s-au mutat aici. Turul a fost exceptional, in sensul ca am avut cateva opriri bine alese, si soferul / ghidul a avut foarte foarte multe povesti interesante, umor si bun simt toata ziua.

Inainte sa ajungem la Cliffs Of Moher am mai vizitat cateva sit-uri istorice, un ringfort si un loc de inmormantare de prin preistorie (nush cum or reusit sa se pastreze toate chestiile alea imediat langa mare, dar deh!)

Vremea a fost destul de nabadaioasa, la oprirea pentru pranz intr-un loc numit Doolie, celebru pentru muzica traditionala irlandeza ploua orizontal, how it so often does pe-aici.

Cliffs Of Moher sunt impresionante prin priveliste si biodiversitate. Fata de piatra se inalta in unele locuri cu 400 de metri vertical, deasupra marii. Exista un centru pentru turisti nou, ascuns cumva aproape de stanci, in / sub pamant. Ghidul ne-a povestit ca a fost facut din bani publici si ca i-a costat 32 de milioane de dolari. Lui i se parea foarte mult. Eu ma gandeam ca daca il faceau la noi costa 60 de milioane si arata de 3 ori mai rau si tinea de 10 ori mai putin.

Cliffs of Moher sunt o locatie pe care merita sa o vizitati daca ajungeti cumva vreodata in zona Galway – Limerick. Si daca ajungeti, va recomand sa luati turul organizat de Barrat Tours, is super fun & plini de povesti interesante.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.