Ce-ar fi să ne facem o plută?

Duminică eram la Sibiu, în vizită cu Andra și Miha la Adi Cozma după Adunarea Generală și nu știu de unde ne-a venit o mega-idee: ce-ar fi să ne facem o plută de PET-uri și să ne dăm drumu cu ea pe Mureș?

Noi am mai avut o tentativă de așa ceva, acum ceva vreme, când am luat cele 4 canoe la care avem acces și am încercat să ne dăm cu ele la vale să vedem cât de departe ajungem. Tentativa noastră s-a sfârșit la Gelmar, în județul Hunedoara, după o zi superbă, dar obositoare, de tras la vâsle.

Așaaaa, să revenim la idee. Ideea asta cu pluta de PET-uri pare a fi o provocare fenomenală pentru seniorii noștri de la Alba (cărora le-am și scris deja email să inventăm ceva pentru la vară). Reiterând idei mai vechi și adăugând niște trăznăi noi, activitatea astea poate avea niște componente interesante:

  • putem să facem o campanie de colectare a PET-urilor la Alba Iulia, să creștem awarness-ul local pe partea asta și să colaborăm cu o firmă locală de reciclare de plastice.
  • proiectarea și construcția plutei este o mega-provocare, pentru că trebuie să țină, să fie ușor de ridicat dar și rezistentă, să plutească dar și să ofere loc de umbră.
  • e de planificat traseul și de identificat locuri în care să se doarmă noapte, treabă care are de-a face cu hărți, și cu planuri aspecte de care unii dintre noi sunt atrași în mod special
  • trebuie identificată o firmă de reciclare de plastic de la Arad (sau care ar fi destinația finală a aventurii) unde să fie dusă pluta când se termină tura, și se poate marca și acolo printr-o acțiune
  • (asta este o idee preluată de la Cătălin) putem să Twitterim sau să Facebookuim în aventura noastră pe Mureș, și putem să avem o mică campanie de new-media pentru a promova ideea de „turism” pe Mureș.

Și după aia ideile năstrușnice de-a dreptul:

  • Ce-ar fi dacă am face cumva să avem o formă de propulsie (biciclete?)
  • Nu ne-ar strica să avem o sursă de curent, spre exemplu un panou solar sau poate ceva eolian?
  • Musai ne trebuie catarg și să avem un steag :)

A mai fost cineva implicat într-o trăznaie de genul ăsta? Aveți idei, sfaturi?

6 comentarii la „Ce-ar fi să ne facem o plută?”

  1. Au facut studentii nostri asa ceva acum doi ani – in saptamana care se cheama RAG week si in principiu are ca scop strangerea de fonduri pt scopuri de caritate. Rezultatul: e plin de PET-uri peste tot pe malul raului – plutele s-au desfacut, ei au cazut in apa si mai mult nu i-a mai interesat… :(

    1. Noi planuim să mergem cu ele câteva sute de kilometri. Cu siguranță va trebui să facem teste serioase și să construim săptămâni bune la ele … :) Putem să trimitem planurile apoi către studenții de la voi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.