De ce nu port cămașa de cercetaș

In weekend am avut Adunarea Generală a ONCR, prima de când fac parte din Consiliul Director. A fost o experiență dificilă pentru mine, dar cu rezultate pe care le consider pozitive pentru ONCR, și voi scrie despre Adunarea Generală separat când îmi voi fi adunat toate gândurile.

Până atunci, aș vrea să notez ceva legat purtarea uniformei de cercetaș, și de ce am fost singurul membru al nivelului național care nu s-a prezentat în cămașă / uniformă în fața Adunării Generale.

Fiecare cercetaș are dreptul (și obligația) de a purta uniforma oriunde reprezintă cercetășia, la evenimentele noastre naționale și la diferitele festivități.

Totuși, de câțiva ani buni, cămașa nu se mai poate obține de la nivelul central al ONCR, pentru ca ea nu mai este produsă. Exista inițiative locale, cum ar fi Centrul Local Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea, care produc cămăși la nivel local, și care ajută și alte Centre Locale, lucru pentru care îi apreciez mult. Totuși, uniforma, cum îi spune și numele, ar trebui să fie ceva uniform și să arate la fel în toată organizația.

Eu văd în lipsa cămășilor de cercetași una din cele mai mari probleme ale noastre ca organizație în momentul curent. În același timp, am acum posibilitatea și responsabilitatea să rezolv această problemă.

De aceea, nu voi purta cămașa oficială a ONCR până în momentul când o voi putea cumpăra, ca orice alt cercetaș, din ScoutShop-ul nostru.

6 comentarii la „De ce nu port cămașa de cercetaș”

  1. ma, eu mi-am cumparat de la second o camasa identica cu cea de cercetas si am desfacut badgeurile de pe aia veche, le-am cusut pe asta noua :) pentru 10 lei cred ca i cea mai buna modalitate :D si mai ai si mandria ca TU AI FACUT-O !! :D

  2. Alex, în mod evident, te înțelec. Totuși, cuvântul uniformă vine din ideea că elementul ăsta peste tot poporul este la fel, or nu poți face să fie la fel dacă nu le asiguri din același loc. Sunt multe variabile aici, croiul, culoarea, materialul, modelul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.