Un pas înainte, împreună cu echipa de imagine

Acum cam 6 luni discutam cu Cristi, colegul meu din Consiliul Director și șef de centru la Cluj (prince charming pentru Alba Iulia :P), că una din problemele noastre este că avem la cercetași pozaci foarte foarte buni, dar că nu avem pozele lor centralizate undeva, să putem să le găsim la rezoluții decente (problema tehnica) și să avem dreptul să le folosim (problema legală) când avem nevoie. De multe ori mi s-a întâmplat și mie, și sunt convins că și altora, să am imaginea perfectă pentru ce aveam nevoie, dar să nu o am la rezoluția la care aveam nevoie sau să nu pot să dau de fotograf să-i cer permisiunea pentru a o folosi.

Așa că, împreună cu Cristi, ne-am gândit la o soluție.

Acum două săptămâni am reușit să finalizez o variantă inițială pentru pozacii acreditați din Echipa de Imagine a ONCR, care acum pot încărca și tag-ui fotografii la dimensiuni originale. Avem câteva funcționalități de bază, spre exemplu upload prin FTP, upload-ul unui fișier zip cu poze, tag-uri și download în mai multe dimensiuni / calități (inclusiv IM size :P).

Suntem la o variantă beta a primei versiuni, bazată pe django și django-photologue, și sunt tare entuziasmat de faptul că macar unul din proiectele software la care lucrez pentru cercetași a ajuns la o variantă la care poate fi folosit de alții.

Screenshot pagina tag search

Mai sunt multe lucruri de rezolvat, și unele feature-uri de implementat, și tare mi-ar prinde bine niște ajutor :)

Spre exemplu, am vrea să avem un contract de voluntariat cu toți pozacii, dar și un fel de contract prin care ei să dea permisiunea membrilor echipei de imagine să folosească imaginile respective pentru promovarea cercetășiei în România, și prin care să se angajeze că fotografiile încărcate le aparțin.

A avut cineva experiență cu așa ceva, știți cum ar trebui să arate un asemenea contract?

3 comentarii la „Un pas înainte, împreună cu echipa de imagine”

  1. „Prince charming pentru Alba Iulia”. Haaa. Buna asta :D.

    Mda, am avut, printre primii sa zic asa, ocazia de a lucra cu minunatia asta de Media Center. Si pe langa ca e o idee foarte buna, cu mici modificari pe parcurs, o sa mearga strasnic de bine la tot ceea ce inseamna Imagine si Promovare in ONCR.

    I say well done, and keep it up :D

    1. Momentan accesul de orice fel este restricționat la o mână de useri din echipa de imagine, și, deși probabil că vor exista utilizatori cu read-access only, tot doar din cadrul echipei de imagine vor fi. Motivația pentru asta este legată de cine și cum folosește setul de fotografii, și de cum se poate controla aspectul ăsta – mai avem mult de lucru până să înțelegem ca nu e ok să iei niște poze de pe net și să le folosești ca și cum ar fi ale tale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.