Ce țară tristă!

Am plecat acum 20 de minute de la facultate, pe la Apaca către casă, cu bicicleta. Eu am ignorat toată treaba asta cu „campania” „electorală”, atâta că am văzut fața lu Băsescu și a lu Geoană pe toate gardurile. Anyway, la Apaca la intersecție m-am oprit pentru că nu puteam să intru pe trecerea de pietoni pentru că era un banner care atârna peste trecere și doi tipi, îmbrăcați așa, de lucru, tăiau sforile cu care era ancorat banneru de stâlp.

Asta mi s-a părut ciudat, de ce ar vrea cineva să taie sforile, să rămână acolo. Ai lua amendă pentru așa ceva, nu? După aia am văzut unealta și lucrurile au părut și mai dubioase: un cuțit legat cu sfoară de un băț. Asta și fața oarecum grăbit-speriată a muncitorilor m-a făcut să încerc să citesc banner-ul, și să întorc capul în direcția unui alt banner de peste drum, la care se uitau, tot grăbit-speriați muncitorii ăștia în timp ce strângeau bannerul de pe partea mea, deja dat jos de pe stâlp.

Amândouă banner-ele erau făcute în „tema” campaniei lui Băsescu, evident fără însemnele lui și cu niște mesaje de anti-campanie (de genu că „Ai crezut că scapi de corupție?”). Nu știu ce mi se pare mai trist: că se face anti-campanie de-asta murdară (alea cu „Unde e flota?” le-ați văzut?) sau că un candidat împotriva căruia se face anticampanie simte nevoia să ascundă că i se face anticampanie, în loc să se folosească de asta pentru a trece peste ceilalți. Asta nu-i politică, nici campanie, e caterincă. Și câștigă ala care îi prostește pe mai mulți.

Sunt curios dacă în alte țări se întâmplă chestii de genu ăsta. Idei?

A nu se înțelege că sunt fan Băse, dacă sunt ceva, atunci sunt exact opusul.

repede, repede

Later edit: am ieșit în oraș cu o gașcă de la cercetași și la pasaj la universitate ghiciți ce-am găsit:

super.

2 comentarii la „Ce țară tristă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.