Drumul către UP12

La Alba, la București, la Cluj, la Timișoara, liderii noștri din Alba Iulia muncesc zi și noapte pentru a XII-a ediție a Festivalului Național Unitate și Prietenie. Mi se pare că participanții rareori pot să aprecieze munca pe care o depun oamenii ăștia și câte idei excepționale ies la iveală în întânirile echipei, pentru că multe din chestii sunt tăiate, din diverse motive, financiare, legale, de consens și altele, și ce ajunge la participanți e o variantă filtrată, așa că o să încerc să scriu aici ce facem pentru UP. M-am gândit să scriu aici, pentru că poate site-ul nostru oficial nu e cel mai bun loc pentru așa ceva.

Este o idee nouă, în care toți membrii echipei ne facem poze cu câte zile au mai rămas pana la UP, în activitățile noastre de zi cu zi, și le punem în fiecare zi pe site. Asta o să fie vizibilă cât se poate de curând. Apoi, avem câteva filmulețe foarte tari, care înca n-au scos capul la aer, și le pun aici.

http://www.youtube.com/watch?v=elSxwTKgDf4

si

http://www.youtube.com/watch?v=wxH1IJPG7ZY

Gopo a inventat o super chestie, o puteți vedea curând pe prima pagină a site-ului, o lampă UP12:

The LAMP
UP - Light to the world :)
Și varianta color, by Ada.

Am primit multe semnale din țară cu oameni care se tem să vină la UP12 din cauza gripei poricine. Uite cum stă treaba: NIMENI nu poate să garanteze că nu o să se îmbolnăvească nimeni la UP, în același fel cum nici un director de școală nu poate să garanteze nimănui că nu o să se îmbolnăvească nimeni în școli (și, din păcate, sunt școli în care oamenii s-au îmbolnăvit).

Ce putem să facem este să ne pregătim cum putem mai bine pentru asta. Și atunci

  • îi vom ruga pe toți cei care vor să participe la festival (staff / participanți) să prezinte o adeverință de la medicul de familie. Insistăm ca această adeverință să fie obținută în urma unui control, și nu la telefon (știm cum se fac adeverințele medicale, dar puteți să aveți gripă și să nu știti). De asemenea, adeverința trebuie să fie scoasă cu mai puțin de o săptămână înainte de UP (deci cel mai devreme pe 21 noiembrie!)
  • am avut o discuție cu Direcția de Sănătate Publică, și am ajuns la un acord de principiu cu ei. Nu putem obține o autorizație scrisă de desfășurare a evenimentului până nu depunem o listă cu participanții, așa că nu pot decât să vă rog să vă înscrieți cât mai repede!
  • vom pune în locuri vizibile și relevante recomandări pentru prevenirea transmiterii gripei, dar depinde de toată lumea să le adopte și să le respecte
  • vom pune dispensoare de dezinfectant în toate băile
  • vom avea o echipă de securitate care nu va permite accesul în sală a persoanelor ne-înregistrate (străini, invitați, …)
  • vom avea o echipă medicală la festival

Chiar și cu aceste precauții, și cu acordul DSP-ului, se poate întâmpla ca liceul să fie închis și băgat în carantină independent (pentru că, spre exemplu, se îmbolnăvesc elevi înainte de UP).

Comunicatul oficial UP12 cu privire la epidemia AH1N1

2 comentarii la „Drumul către UP12”

  1. Poate ar fi bun un dispensor de dezinfectant la intrarea in sala direct…ca sigur vor fi lenesi care sa nu mearga pana la baie si sa intre direct in sala…si cine sta sa ii verifice de ecuson le poate da un strop pe loc…

  2. Da, e una din măsurile propuse și de noi. Dispensoare la intrare / ieșire, după aia coșuri de gunoi dese și ușor de închis, un staff pregătit să îi certe dacă strănută în mână și așa mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.