Candidez :)

In două săptămâni închei cel de-al doilea mandat ca Șef de Centru Local. Pe mandatul consiliul de acum am făcut cu toții pași frumoși pentru creșterea Centrului Local, și rezultatele se văd: suntem mai mulți, și, mai important, mai activi acum decât eram acum trei ani. Structura de conducere a Centrului Local a evoluat și ea ca să răspundă nevoilor creșterii grupului, și multe ore ale săptămânii se duc pentru munca administrativă din Consiliu, pe lângă întâlnirile la fiecare două săptămâni, dar orele în plus se văd.

De când m-am mutat la Cluj am reușit să fiu mai activ în unele zone, mai ales la activități ale unităților, lucru care îmi era foarte dificil în anii trecuți și care mă motivează suplimentar :) De aceea, chiar dacă (încă) nu locuiesc la Alba Iulia și vor exista în continuare tot felul de minusuri asociate cu asta, am hotărât să candidez la încă un mandat de Șef de Centru Local.

În formularul de candidatură este o rubrică care zice așa „descrie în câteva rânduri de ce vrei să candidezi„. Asta am scris eu:

În ultimii trei ani, Centrul nostru Local a avut o vizibilă creștere cantitativă, dar și calitativă. Creșterea nu vine fără costuri, astfel consider că următoarea perioadă ar trebui dedicată consolidării creșterii ultimilor ani și creșterii calității aplicării metodei Scout (mai ales în zona de progres personal pentru ramurile de vârstă). De asemenea, strategia curentă de concentrare pe activitatea de unitate a dat roade anul trecut și îmi doresc să contribui la menținerea ei.

Pe zona administrativă am reușit să definim o serie de proceduri, dar ele mai au nevoie de suportul practic pentru implementare. Cred că continua dezvoltare a Scoutfile pe zonele cheie Membri, Documente și Evenimente ne vor ajuta să economisim timp și să păstrăm accentul pe activități cu copii, nu pe birocrație.

Îmi doresc ca Centrul Local să rămână un model pentru cercetașii care ajung să ne cunoască și să ajungă să ne cunoască cât mai mulți cercetași. Cred că putem construi rapid și cu succes pe platformele de comunicare pe care le-am consacrat, cu o strategie de promovare bine pusă la punct.

Cred, de asemenea, că avem nevoie să creștem pe partea de adulți, atât în calitate cât și în cantitate, motiv pentru care doresc continuarea demersurilor pentru editarea unui Manual de Camp, dar și a altor ghiduri practice pentru lideri. Îmi propun să contribui la rezolvarea stagiilor de pregătire pentru lideri cercetași, la creșterea frecvenței stagiilor și simplificarea participării la ele.

Este convingerea mea că cercetășia are șanse să schimbe ceva vizibil în societatea românească, dar doar dacă se dezvoltă puternic și în afara granițelor orașului nostru. De aceea, îmi doresc continui sprijinirea grupurilor de inițiativă existente și eventual sprijinirea înființării altor grupuri în județ.

Nu în ultimul rând îmi propun susținerea unor proiecte mai mari, dezvoltate de Centrul nostru Local în folosul comunității, cum ar fi îmbunătățirea accesului turistic și încurajarea turismului / sportului pe Dealul Mamut și derularea unor acțiuni de îmbunătățire continuă în unitățile de învățământ din Alba Iulia pe modelul acțiunilor 5S Public.

Un comentariu la „Candidez :)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.