VoluntExpo 2012 Alba Iulia

Deși main-event-ul weekend-ului a fost Festivalul Luminii, care s-a organizat și la Alba Iulia (și despre care voi scrie imediat tot aici), sâmbătă dimineața, la Alba Mall, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului a avut loc târgul de voluntariat VoluntExpo.

Am luat joi decizia de a participa, la inițiativa Iuliei, care a avut argumentul (convingător) că este bine să participăm la astfel de evenimente, chiar dacă focusul nostru principal este festivalul. Prezentarea pentru târg am făcut-o pe tren de la Simeria la Alba Iulia (deși m-am tot gândit la cum trebuie să arate de joi seara) – și am avut-o gata 95% pentru ora 11, când a început târgul.

Din păcate târgul a fost mai mult așa, o întâlnire între voluntari, și nu un eveniment unde locuitorii orașului să vină și să înțeleagă ce se face la nivel de voluntariat în Alba Iulia, și eventual să își ofere și ei câteva ore în folosul comunității. Poate că la anul putem face mai multă promovare evenimentului, pentru că au fost extrem de puțini vizitatori – și mi-am oferit sprijinul, așa mărunt cum poate fi el, pentru a ajuta ca VoluntExpo 2013 să fie mai popular :)

Am încercat ca prezentarea noastră la târg să fie altfel decât o serie de fotografii printate (care arată activitățile noastre), pentru că în discuția (extrem de interesantă, de altfel) daca noi suntem sau nu o asociație de voluntariat tind să cred că lucrurile sunt mai complicate :). După cum am spus și la deschiderea VoluntExplo, nu cred cercetașii nu sunt o asociație de voluntariat așa cum erau celălalte prezente acolo – deși este bazată în totalitate pe voluntariat – ci mai repede o asociație care face educație pentru voluntariat.

Am încercat să prind ideile mele pe tema asta foarte pe scurt în prezentarea noastră:

Astea fiind spuse, am profitat de ocazie să luăm legătura cu organizațiile participante – Fundația Comunitară Alba (și să aflăm mai multe lucruri despre programul YouthBank pe care în desfășoară), Consiliul Județean al Elevilor, cu care am vorbit în vederea unui eventual sprijin când / dacă ne hotărâm să sprijinim dezvoltarea de alte centre locale în județ, Liga Studenților de la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia și frații lor mai mari, Asociația Absolvenților de la aceeași universitate – în ideea unor proiecte mai mari, mai hotărâte, de construcție – și, nu în ultimul rând, cu cei de la Centrul Județean de Voluntariat.

Am inventat standul în câteva minute, dar cred că a ieșit destul de bine :)

Standul nostru
Iuli și Bogdan prezintă standul la VoluntExpo

Update: Înțeleg că în anumite cazupri prezentarea nu merge, o atașez dedesubt pentru download.

Prezentare Cercetașii României - Alba Iulia, VoluntExpo 2012 (25 downloads )

 

 

Un comentariu la „VoluntExpo 2012 Alba Iulia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.