Scurt și la obiect – de-atunci până acum

Văd că au trecut aproape două luni de când n-am mai scris aici, pe blog. Vara asta a fost intensă în tot soiul de activități offline – am intenționat să-mi pun amintirile în cuvinte aici, dar încă n-am apucat, deși n-am renunțat la idee – și sper că pot prelua ideile de mai jos în articole zilele astea.

Foarte pe scurt, în mijlocul lui august am fost cu un contingent de la Alba Iulia la RoJAM, jamboreea românească. Ca și activitate cercetășească, dar și ca și experiență personală, jamboreea a avut efecte profunde asupra mea, în mai multe direcții, unele mai pozitive, altele mai puțin pozitive.

Centrul nostru Local s-a prezentat foarte bine, din punctul meu de vedere – puteți vedea povestea pe site-ul nostru, și, în mare, ne-am simțit foarte bine și am făcut următorul pas.

Când ne-am dus și când ne-am întors la Săliște, împreună cu o parte din eXploratori am încercat să ne amintim de o tradiție a vechilor jamboree românești de acum 75 de ani, și am venit la RoJAM pe biciclete. Pentru că ne-a plăcut așa de mult, așa am și plecat, dar pe o altă rută. A fost o experiență deosebită, și am și oareșce dovezi foto / video! :)

Abia ne-am întors din RoJAM, și, după o săptămână intensă de lucru la București, am fost înapoi la Alba Iulia pentru a pregăti Epoca de Piatră – Campul Centrului Local 2011, pe care am hotărât să îl facem (mai târziu decât de obicei, și cu mai puțini lideri – fiind perioada de restanțe :P), pentru a respecta o tradiție veche de-a noastră de a ne întâlni iar cu toții, la sfârșitul anului cercetășesc. Am avut o săptămână excelentă, cercetășească, la Lunca Meteșului, la 25 de km de Alba Iulia, unul din locurile mele preferate pentru campul de vară.

Am avut o vreme excelentă, și am apucat să facem și o hike-ereală numai bună de întins picioarele. La Lunca Meteșului se poate dormi afară, sub stele, sport pe care l-am practicat cât s-a putut de des, profitând de cele 30 de secunde de cer liber înainte de a lua somn :)

După toată nebunia din vara asta, s-au strâns și au fost generate o grămadă de task-uri și de idei noi, dar am și încheiat niște cicluri de învățare, și în următoarea perioadă voi încerca să mai scriu aici despre toate aceste experiențe – și cercetășești, și tehnice, și alte trăznăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.