Râpa Roșie

Acum trei săptămâni plecam din București cu acceleratul de noapte pentru un weekend plin la Alba Iulia – sărbătorirea a 17 ani de Centru Local, pregătiri pentru UP și o scurtă tură de o zi cu eXploratorii.

Despre sărbătorirea a 17 ani de Centru Local nu voi scrie acum, deși sunt multe de spus atunci când un Centru Local ajunge la vârste de-astea – chiar daca suntem tinerei comparat cu alte grupuri, cum ar fi prietenii noștri de la Hoersching care au 44 anul ăsta.

Voi scrie în schimb despre Râpa Roșie, despre care am auzit că este inclusă în liste de genul nu știu câte sute de locuri de vizitat înainte să pleci din România. Râpa Roșie este o rezervație naturală la nici 3km de Sebeș și la mai puțin de 15km de Alba Iulia, și este, evident, o râpă … roșie – ca un deal de pământ roșu secționat, în care apa sapă tot felul de forme.

Pe noi ne-a dus tatăl Ioanei până un pic după Sebeș, și de acolo mai este maxim jumătate de oră de mers lejer. Eu am mai fost odata, în școala generală, dar uitasem cât de frumos poate să fie locul ăla – ce minunăție avem la o aruncătură de băț de casă. Din păcate ceața de dimineață i-a speriat probabil pe unii dintre eXploratori și am fost doar cu Andra, cu Manase, cu Ioana și cu Daniela.

Dacă știi unde trebuie să ajungi, înafara unui gard pentru animale, nu există nicun fel de problemă în a ajunge chiar sub râpă. Deasupra, pe vârful dealului, este un releu (am înțeles că ar fi gestionat de unitatea militară din Sebeș) la care se poate ajunge fie pe drum, fie the hard way (pe unde am luat-o noi, adică cumva drept în sus). Din păcate nu sunt marcaje turistice, și pe Google Maps nu apare marcată nicicum.

Întorsul a fost mai distractiv, pentru că am încercat să tăiem direct peste câmp spre Sebeș, și am dat de un pârâu mai serios, ascuns în vegetație, a cărui traversare a fost provocarea zilei :)

Poze puteți să găsiți aici, pe site-ul rezervației, și câteva de la Andra, sau pe Facebook-ul Centrului Local.

[nggallery id=4]

 

 

 

Bucharest, Ilfov, Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.