Prezentare comunitate Mozilla România

Am fost joi la 12 la prezentarea comunităţii Mozilla din România. Veniţi să prezinte au fost două persoane, o româncă şi-un catalan (mă rog, spaniol, da’ ei nu se simt aşa). Discuţia a durat aproximativ 2 – 3 ore, şi a fost foarte foarte puţină lume în sală, şi din cei din sală foarte foarte puţini oameni dezgheţaţi. Îi ştiam doar pe Tibi, care ştiu ca e implicat în FLOSS şi face chestii de genul în şcoală, şi pe Mihai Dobrescu, fostul meu asistent de RC. Şi ăştia erau şi singurii oameni dezgheţaţi din sală. Ba nu, şi catalanul era cât de cât dezgheţat.

Nu am avut ce ştiu eu ce aşteptari, dar speram să fie ceva interesant. Din păcate, a fost o super discuţie despre cât de important este pentru noi să avem chestiile traduse în română (firefox, thunderbird). Really really bad audience for that kind of evangelism. Actually it was a really really bad audience for anything, pentru ca erau doar legume de anu I şi II, care nu ştiau altceva decât că comenteze de diferenţe dintre IE şi Firefox. Şi nu diferenţe tehnice!

Mă rog, mi-am dat cu părerea (mai lucram şi la interfeţe-web-beton.eu între timp), dar am realizat că oamenii de la mozilla community sunt foarte foarte foarte naivi. Una din chestiile naive spuse acolo a fost că guvernul şi instituţiile lui folosesc Microsoft stuff pentru că Microsoft stuff vine în limba română!!!!! Adică, COME ON! (cui nu i se pare naivă remarca din partea Mozilla să îmi dea un comment sau un mail şi vă explic, deşi cred că sunteţi puţini :P)

Singura parte aproximativ interesantă a fost când tipul a prezentat nişte extensii, dar rezoluţia proiectorului era 640 x 480 şi netu nu mergea prea bine, deci şi chestia asta o duraaaaat foarte mult. Oricum, ubiquity îi zice la una din extensii, şi e destul de interesantă, îţi dă posibilitatea să legi chestiile mai uşor una de alta. Cam ce vreau eu să fac cu yDesktop, dar o să vă povestesc altă dată despre asta :).

La sfârşit m-am făcut cu un sticker şi cu mai multe insigne emo cu firefox, dintre care una îmi atârnă cu mândrie de rucsacul toshiba verde neon a lui tata :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.