Poli 2.0

Poli 2.0 este o iniţiativă a unor reprezentanţi serioşi ai comunităţii web 2.0 (de pe la Adobe, Yahoo şi mai puţin cunoscutul uberVU – ăştia-s de-ai noştri din CS, Romania), prin care îşi propun să îi înveţe pe studenţii de la noi de la CS chestii despre web2.0, de la setting up projects for working in teams la o aplicaţie finală.

Ei ziceau pe site-ul lor, poli20.org că se adresează în principiu studenţilor de an 2 şi 3, dar eu m-am dus la cursul introductiv oricum (o fost joi de la 2, era cât pe ce să n-ajung). Sala absolut plină, de la mine din an doar băieţii omniprezenţi, în rest doar feţe necunoscute.

Oamenii şi-au prezentat ideea convingător, deşi pentru un idealist ca mine, o fost suficient să îmi arate nişte jucarii noi şi să-mi zică că ar trebui să fac ceva cu ele, doar ca nu se ştie clar înca că. Propunerea lor e să fie folosit un index al web-ului conversaţional făcut de cei de la uberVU, care să fie căutat folosind Yahoo BOSS, şi rezultatele să fie prezentate folosind tehnologiile de la Adobe (AIR şi Flex).

Eu personal nu m-am dat niciodată în vânt după Yahoo sau Adobe, din motive total idioate şi subiective (Yahoo nu mi-o făcut nimica personal, atâta că nu erau Google şi că nu dau (nici acum) POP3 free la mail, şi Adobe o cumpărat Macromedia şi eu nu m-am putut obişnui cu ideea :) ), dar acum, după ce am dat un ochi pe chestii ce sunt disponibile şi se pot face, am ramas oarecum cu gura căscată şi dornic să încerc sa mişc ceva.

De multă vreme îmi doresc o scuză să ma uit prin Google API să mă joc cu hărţi and stuff, dar acum că am văzut cât de meseriaş este Flex ăsta, abia aştept sa le combin pe cele două.

Staţi că mă pierd deja în idei. Deci, oamenii de la Adobe (Mihai Pricope), Yahoo (Bobby Voicu) şi uberVU (Vladimir Oane) ne-au propus să facem o … trăznaie folosind tool-urile lor, şi trăznaia ar urma să fie „examenu de admitere” în ideea că apucăm să citim ceva despre tehnologiile lor. Dacă n-aş avea toate chestiile pe cap acuma aş fi deja cu nasu-n Flex :D.

Oricum, o provocare interesanta, pentru mine. Am rămas foarte dezamăgit de colegii mei de an, care or început instant cu întrebări de căcat despre cine are drepturi de autor pe codul ce îl scriem noi (asta după ce oamenii au insistat pe free şi opensource în toată prezentarea) şi alte dume de genul ăsta. La sfârşit, am surprins o conversaţie între doi colegi „frate, mai vii? la porcăria asta?? nu!”. TF???

Am crezut că e o chestie limitată la doi terminaţi, dar acum, citind pe poli20.org un comment la un post erau unii foarte foarte nervoşi că de ce se face cursu ăsta şi nu se face ceva de circuite integrate or something. Aş vrea să spun că sunt mânios pe ei, dar mai iute mi-e milă. Ma uit aici şi văd că lucrurile încep să existe, că membrii ai staff-ului CS.PUB (Vlad Posea) iniţiază chestii de-astea, şi îi văd pe terminaţii ăştia în partea cealaltă, cu capu de 10 ori mai mare decât mine, care trebuie să comenteze, chiar dacă cursul este facultativ, în nici un caz din banii CS.PUB. Grrrr…

Cum ar zice un domn’ profesor, tre să-mi aminteasă cineva în ce ţară locuim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.