Lumina Păcii de la Bethleem

Lumina păcii de la Bethleem este un proiect care pentru mine exprimă cum nu se poate mai bine latura spirituală a cercetăşiei. Ideea este că în fiecare an în grota din Bethleem unde se presupune că s-ar fi născut Iisus se aprinde o lumânare, de unde se ia şi se poartă lumina în toată lumea.

Cercetaşii din România participă de câţiva ani buni la treaba asta (lumina se ia la Viena, în cadrul unei ceremonii speciale, citiţi aici detaliile), dar în ultimii ani am văzut tot mai multe centre implicate în treaba asta. Vreau să-i felicit pe Adi Secal şi pe ceilalţi oameni care au susţinut şi susţin astfel de iniţiative. Eu … am propriile idei (evident :P) când vine vorba de religie în cercetăşie dar tipul ăsta de manifestare este unul pe care îl consider foarte foarte bine venit.

La Alba Iulia, exploratorii au preluat lumina de la delegaţia noastră de la Viena acum câteva zile, şi de atunci au păzit-o fiecare la ei acasă, pe rând, în fiecare zi, iar mâine o vor duce în liceele lor, unde şi alţi oameni vor putea lua lumină.

Afiş lumina păcii
Afiş lumina păcii

Tot în spirit de Crăciun o să încercăm să organizăm un concert de colinde (aici Cătă e cu ideea) la biserica din centru din Alba Iulia, sau poate chiar la Catedrală, dacă suntem suficient de meseriaşi la cântat. Seniorii pleacă cu Cătă în weekend la Viena, la o treabă cu cadouri (n-am chiar prins eu şpilu, weekendu cadourilor, spătămâna cadourilor, festivalul cadourilor, ceva de genul ăsta :) ).

Eu încă nu am reuşit să intru in the Christmas spirit, deşi Gia şi Micvs or împodobit deja un brad la noi în cameră şi stă aici lângă mine. Poate dacă ninge mă las şi eu convins :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.