Încă un Mamut

Vineri seara am plecat la Alba, pentru că aveam stabilită o ieșire cu exploratorii pe Mamut pentru sâmbătă și pentru că aveam de vorbit despre proiectul campului nostru de vară, cu care vrem să aplicăm pentru o finanțare la TiA.

Am ajuns pe la 3, am răspuns la mailuri până pe la 5, și am căzut eroic. Noroc cu Pătrat, care s-a gândit bine și m-a sunat pe 9 jumate, că nu ajungeam eu pe nici un Mamut altfel :). Au fost cam 10 explo, noi 3 (Pătrat, Andra și subsemnatul) și Bogdănel cu Ionuț Toma.

Am urcat cum am urcat Mamutul. Sus, după un joc de cunoaștere (cu rime gen Miță cel Beat Criță, Ionuț am o capră și-un ieduț și Pătrat Cerc), explo au votat că nu vor să meargă să vadă cetatea Tăuțului. Bogdanel și Ionuț au plecat totuși încolo, ei fiind seniori și în consecință „liberi de contract”. Ne-am jucat un buldog, steaua, un joc de încredere, Pătrat ne-a învățat lucruri de bază despre citirea hărții și despre busolă, și Andra ne-a explicat cum se fac 2 noduri (cabestanul și un nod de ancorare).

După ce am terminat activitățile astea semi-statice, am decis că, deși n-am mers la Tăuți, mai putem merge undeva, să nu mergem direct acasă, așa că s-a votat să mergem la pietre la Ampoița. Drumul e lejer și mi-a adus aminte de cât de mult îmi place să bat Apusenii. Am ajuns pe la 5 la Ampoița, am urcat până la pietre, am mâncat acolo o slană cu o ceapă (mulțumesc Manase!:P), și ne-am întors să prindem trenul de Alba.

Vremea a ținut cu noi și a fost o zi superbă pentru umblat, nici foarte cald nici foarte frig, soare câteodată, vânt ușor. Per total, o zi excelentă :)

Finally, sus pe Mamut
Pietrele de la Ampoița
Poza de grup

Mai multe poze aici.

3 comentarii la „Încă un Mamut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.