Idei de licențe

Înainte să plec la Vienna, am avut o discuție cu profu’ despre cum ar trebui să abordez tema de doctorat și una din chestiile ce le-am decis e că am putea să propunem niște teme de licență, să mai împart ce am eu de descoperit / inventat la mai mulți.

So, până acum am stabilit în linii mari trei idei de teme de licență:

  • Recunoaștere de texte din imagini aleatoare, în principal din outdoor (nume de străzi, firme, reclame, anunțuri, numere de mașină). Tema are două elemente, unul este stabilirea existenței unei forme de text într-o imagine (într-un mod eficient) și al doilea este recunoașterea textului efectiv (care poate fi deformat în mai multe feluri, din cauza poziției, sau a suportului – i.e. un stâlp rotund, sau să fie de sus în jos …)
  • Transformarea de forme geometrice în sunet. Stabilirea unei metode (experimentale) prin care un set de forme geometrice în sunet. Formele geometrice pot fi de la simple (gen un dreptunghi, un disc) la lucruri mai complicate, dar toate vor fi bicolore.
  • Determinarea distanței față de un obiect dat și a poziției obiectului într-un cadru prin analiza dimensiunii obiectului, într-un flux video live, și transmiterea acestei informații pe un canal audio către un utilizator.

O regulă importantă este că ne dorim să dezvoltăm / folosim algoritmi independenți de limbaj și platformă, folosind tehnologii opensource. N-aș vrea să avem programe în Matlab folosind biblioteci proprietare (ca să nu mai spunem hackuite).

Dacă sunteți interesați de așa ceva, sau poate știți pe cineva care ar putea fi, dați un semn. Revin cu detalii după ce mai stabilesc chestii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.