Gnome software hunt

Din când în când îmi iau așa, o oră (sau mai mult, având în vedere că suntem în vacanță :P), și browse-uiesc în neștire, în căutarea unor versiuni mai noi și mai bune ale aplicațiilor pe care le folosesc, sau eventual a unor jucării noi și utile. Mi-a plăcut foarte mult la Gnome (default la mine pe Ubuntu) modul în care toate elementele sunt interconectate și integrate unele într-altele. Spre exemplu, mi se pare genial că dacă dau click pe locul din taskbar unde e ceasul și vremea, îmi arată taskurile, întâlnirile și aniversările de azi, dar și vremea și dacă e zi sau noapte în locațiile definite de mine.

O să încerc să scriu pe aici acum, când mai găsesc câte o chestie interesantă, poate ajută pe cineva :P.

So, ce am găsit / updatate tura asta:

  • Am încercat browser-ul default de la Gnome, Epiphany. Nu e cazul să îl instalați. Și nici Empathy, clientul de IM default din Gnome.
  • Am instalat hamster-applet, un program de contabilizare a timpului. Îmi propun să-l folosesc o săptămână, măcar de curios :D
  • Am observat ultimul update la PiTiVi, editor video scris în python și bazat pe allmighty gstreamer, și sunt fericit că am un editor, chiar dacă rudiementar pentru video-uri pe Linux. Nu sunt încă tranziții’n’stuff în distribuția oficială, dar pot fi scrise :D
  • Am testat mai multe jucării pentru telefonul mobil. De curând, după update-ul la ultima versiune la gammu din PPA, am văzut că nu pot să creez task-uri din cod pe telefonul meu Nokia 6303 Classic din python, ceea ce mi-a naruit (din nou) visele de a scrie un plugin de Conduit ca să îl sincronizez cu Evolution-ul. Am încercat Multisync0.90, dar n-am reușit să-l conving să copieze ceva contacte în Evolution (deși a reușit să se conecte prin SyncML la telefon, la un moment dat, după aia a crăpat de fiecare dată).
  • Mi-am instalat gnome-phone-manager, prin care poți trimite SMS-uri la numere de telefon din agenda Evolution. Are backend pe gnokii, dar merge la fel ca și gammu pe telefonul meu low-end, pe driver AT. Știe să trimită SMS-uri, dar nu știe să emită notificări când primesc mesaje noi. Oricum, dacă reușesc să fac un workaround pentru dispariția evolution-sharp, este obsolete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.