Freescale Race Challenge 2010 – prezentare

Numa ce m-am întors de la deschiderea concursului Freescale Race Challenge 2010, care a avut loc în A500 de la ora 19:00. Am mai scris despre concursul ăsta și înainte, e ăla cu mașinuțe care merg pe o șină, care trebuie re-inventate pentru a învăța traseul și a se descurca singure (și repede) pe o pistă nouă, necunoscută.

Mașinuțele sunt mod-uri la mașinuțe reale de pistă, pe care se aplică un PCB echipat cu controllere și accelerometre de la Freescale (care vin moka pentru fiecare echipă). Pentru finală, mașinuțele mod-ate vor fi făcute de către echipă.

Se pare că concursul ăsta a generat foarte mult interes, au fost înscrise 96 de echipe de la AC și de la ETTI, pe 46 de locuri câte au propus cei de la Freescale. Prezentarea de azi a avut rolul de a deschide concursul, de a prezenta detalii și regulament, dar mai ales de a ne spune cum se va face preselecția.

Până pe 11 ianuarie, toate echipele trebuie să scrie un cod care să ruleze la preselecție pe mașiuțe mod-ate de cei de la Freescale (adica mașinuțe standard, cu PCB-ul aplicat, fără inovații sau „șmecherii”), iar apoi, după selecția celor 23 de echipe / facultate, până la 1 aprilie echipele selectate vor putea să-și tuneze mașinile pentru competiția pe facultate, apoi pe universitate, și, pentru cei mai iscusiți, pentru faza europeană, unde se vor întâlni cu echipe din Cehia și din Slovacia.

Prezentare reguli FRC2010
Foarte multă lume prezentă la întâlnire - A500 de jumate plină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.