Festivalul Luminii 2011

Au trecut mai multe evenimente care mi-au umplut zilele și n-am mai reușit să scriu aici de aproape trei săptămâni. Acum, sper, am un scurt moment de respiro și de reflexie, așa că încerc să mai notez aici unele dintre experiențele ultimelor săptămâni.

În weekendul cu 6 – 7 mai am avut două evenimente importante la Alba Iulia, cel mai interesant pentru voi fiind mai mult ca sigur Festivalul Luminii. La a doua ediție la Alba, și la a patra ediție națională, festivalul încearcă să readucă în mintea și în gândul membrilor comunităților locale (în cazul nostru, a albaiulienilor) lucrurile mărunte care le fac viata mai frumoasă.

Adică un zâmbet, o floare, un cântec sau un apus de soare. Sau poate o surpiză, zacusca, slana sau un anume planton.

Anul ăsta am decis să încercăm să facem Festivalul Luminii în zona Obeliscului, odată pentru ca parcul Custozza, unde am făcut festivalul anul trecut este închis pentru lucrări, și apoi pentru că spațiul este abia dat în folosință și am considerat că are potențial.

Responsabil pentru organizarea festivalului a fost Gabi Tamaș (care s-a achitat foarte bine de sarcină :P), și am avut o echipă considerabilă de lideri care s-au implicat în organizare, ca să nu mai vorbesc de temerari, exploratori și chiar și lupișori!

Am avut gulguțe pe tot Dealul Cetății, de la Poarta I la Poarta a III-a, și am marcat cu gulguțe toate aleile și potecile din zona Obeliscului. Am avut o expozitie foto cu tinere talente locale pe bordura zidului de pe stânga Dealului Cetății, am avut un clown, am avut un atelier de origami și un loc de cântat la chitară. Am avut un pic de improvizație cu cei de la Skepsis și Loți, dar și niște băieți care făceau caricaturi.

Atmosfera, din punctul meu de vedere, a fost exact ce trebuie. Adică fără prea multă gălăgie, mult bun simț și efectiv un loc care să te poate face să comuți de la grijile curente la gânduri mai frumoase.

Singura problema reală a fost vremea, care ne-a amenințat toată ziua cu ploaie și vânt, și oricum a fost neobișnuit de frig pentru o seară de mai. Dar oamenii au venit, au văzut, și au plecat cu un gând bun de la festivalul nostru …

Festivalul a avut loc în mai multe orașe din țară, deși o bună parte din ele (aproape jumatate) au amânat festivalul la altă dată tocmai din cauza vremii nefavorabile. Între timp, festivalul a avut loc și în celălalte locații. Aș vrea să-i felicit pe toți cercetașii din Alba și din țară care s-au implicat, în special pe Cătă Cătană din Tg. Mureș, care s-a ocupat de organizarea evenimentului la nivel național, și să le mulțumesc Dianei Slabu și lui Cristi Moldovan de la Cluj pentru ca s-au ținut de ideea festivalului, că au crescut-o, și că au dat-o și altora!

Ca dovadă a ce am reușit să facem la Alba Iulia, avem niște poze excepționale, de la Andra, de la Ioji, de la Paul și de la alți pozaci care au trecut prin zonă. Multe din poze sunt pe pagina noastră de Facebook.

Am apărut și prin presă, grație mamei Andrei și domnului Ghergu, aici, aici și aici. De asemenea, avem și un articol pe site-ul Centrului Local.

Poza de la Andra
Poza de la Ioji

Un comentariu la „Festivalul Luminii 2011”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.