Beauvais, nu doar un aeroport

Pentru aia dintre voi care o sa vreti sa ajungeti in diferite locuri in Europa, o sa aveti probabil oportunitatea sa trebuiasca sa pierdeti muuulte ore prin diverse aeropoarte.

Daca, spre exemplu zburati cu BlueAir, din Bucuresti, si aveti o cursa cu una sau mai multe escale / schimbari de companie (ceea ce se intampla probabil daca ati cautat cel mai ieftin, si nu cel mai direct zbor) o sa nimeriti prin unul din mirobolantele huburi ale companiilor lowcost.

Ca orice in lowcost airtravelling, aeropoartele sunt foarte, and I mean FOARTE spartane, si in plus la dracu-n praznic de orasul pe care il deservesc.

Postu asta se refera la Beauvais. Aeroportul se numeste in termeni comuni „Paris – Beauvais” dar de la aeroport pana marginea centrului Parisului sunt 100 de km. Mai fusesem pe Beauvais cand am fost la La Ferte Bernarde, in Franta, pentru Eurobot, dar atunci destinatia noastra era Paris si n-am stat mai mult de 3 ore adunate in aeroport.

Cu toate astea mi-l aminteam, as I was saying, perfect spartan, si prospectu de a petrece 8 sau 9 ore in el cand am zburat spre Irlanda nu m-a incantat de loc. Costa 26EUR pentru o tura de Paris si retur, si 3 ore minim pe drum, dar presupun ca pentru cine nu a fost in Paris 5 ore sunt totusi destul sa vada ceva asa, pe fuga.

Dar, cum am fost deja in Paris pe fuga si, dupa cum ziceam, zburam LOWcost, am hotarat sa incerc sa nu dau bani degeaba pe mancare in aeroport (doh!) si am cautat McDonalds-u de la „5 minutes away from the Paris Beauvais Airport). Bineinteles ca erau 5 minute de masina, deci eu am facut o juma de ora, dar am ajuns la McDonalds si de acolo am descoperit ca nu sunt foarte departe de oras si de acolo am descoperit ca nu sunt foarte departe de centru :). Pe drum am deschis OperaMini si am dat un ochi rapid pe Wikipedia, am descoperit ca Beauvais nu este tocmai cel mai mic oras din Franta, si am bagat mare pana prin centru. Cred ca cu totu din aeroport pana in oras se face cam 1 ora mers normal.

Sooo, pana la urma, Beauvais are tot ce tre sa aiba un oras serios prin Franta: strazi mici si pietonale pentru cumparaturi, magazine gramada, Spar ieftin si bun :), parc de intins la umbra, Touris Office cu angajati care vorbesc anglais si, normal, catedrala, biserici cat cuprinde si castele. Daca ajungeti prin Beauvais si aveti de pierdut cateva ore, luati cursa, sau mergeti pe jos si dati un ochi prin oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.