yeti vs. cartelă acces cămin

Ieri s-a decis (de cine, nu știu) să se repună în folosire interfonul de la intrarea în cămin (ceea ce evident pune problema „cine, când și de ce s-a decis să se SCOATĂ din folosire intrfonul?”). Pentru că eu sunt nou aici, în P16, nu am cartelă, și la cazare nu s-a pus de nici un fel problema de a primi o cartelă.

Am decis să dau o tură pe la admină (care este o femeie deosebită, cea mai pro-studenți admină din cele 4 pe care le-am „testat” de-a lungul celor câțiva ani prin cămine) să o rog să mă ajute să fac rost de o cartelă. Conversația a mers cam așa:

– Sărumâna, eu n-am cartelă, și am văzut că ați dat drumu la interfon …

– Nici eu n-am …

– A, deci nu mai aveți cartele de dat la studenți

– Nu, nu am cartelă nici EU!

Mi-a mai explicat că o comandă pe care ar face-o acuma pentru cartele, ar fi onorată undeva în iulie, deci mai bine nu ne blochează banii. Eu sunt un pic dumbstruck aici, cum adică durează așa mult o comandă, ce puii mei fac ăștia, fac RFID-urile din cartele din blană de crocodil?

Mă rog, ideea e că am rămas fără cartelă de acces în cămin, așa că acum de câte ori vin acasă, trebuie fie să sun și să sper că e cineva acasă, fie să aștept să treacă cineva și să-mi deschidă, ca un homeless sau un infractor. Trist! Și și neplăcut!

Am hotărât azi să revin un pic asupra unei idei mai vechi ce o aveam, dar care din lipsă de necesitate nu s-a concretizat, și anume hackuiala postului de interfon. Și când spun hackuială mă refer la ceva de genul: formez numărul camerei mele, și ușa mi se deschide automat (varianta basic) sau sun la un număr / dau comandă pe un IP pentru deschiderea ușii, sau formez un cod în plus după codul camerei (astea-s variante extra, sunt lucrari de diplomă mai praf ca astea :P).

Anyway, o sa revin aici cu informații despre această nouă provocare care mi-a fost scoasă în față.

UPDATE: mda, a durat exact două zile treaba cu interfonul. Cineva a avut o idee mai puțin elegantă dar mai eficientă decât mine și a deșurubat și subtilizat zăvorul de la interfon. De data asta, se pare că forța, nu inteligența, a rezolvat problema.

Un comentariu la „yeti vs. cartelă acces cămin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.