Raport anual 2010

De câțiva ani, nivelul național ale organizației noastre produce un Raport Anual, care prezintă, către cei interesați, fie ei membri, părinți, sponsori sau presă, activitatea din anul care s-a încheiat. Calitatea raportului a crescut în fiecare an, cu efortul susținut al mai multor cercetași de la nivel național (în special oameni de la Imagine și Comunicare și de la Management ONCR), dar și prin creșterea calității rapoartelor anuale ale centrelor locale.

Aranjat un pic în pagină, făcut să fie arătos (că nu suntem meseriași doar la activități, suntem meseriași și la făcut poze din activități), și tipărit într-un format prietenos, cred că raportul anual poate servi, atât pentru nivelul național, dar mai ales pentru centrele locale, la atingerea mai multor obiective:

 • ca cercetaș, realizezi dimensiunea națională a organizației
 • pentru sponsorii și finanțatorii noștri, este un prilej bun să le mulțumim și să le recunoaștem sprijinul (promovându-le astfel și imaginea)
 • pentru organizație, ca întreg, este un instrument fenomenal de promovare
 • și, poate, în sfârșit, vom avea un răspuns concret la întrebarea care ne vânează pretutindeni: ce cercetați voi?

Deși nu suntem extrem de numeroși, avem un număr relativ mare de grupuri locale. Așa e schema la noi, acționăm local, de la Timișoara la București și de la Bacău la Tulcea, și fiecare grup are în fiecare an câteva activități, deci, cel puțin din punct de vedere teoretic, material pentru un super-raport este :)

Una din problemele de care ne lovim este că suntem buni la făcut activități, dar nu suntem așa de buni la a ne lăuda activitățile după ce le-am încheiat. Mai ales că rapoartele anuale se întocmesc în ianuarie – fabruarie, departe în timp și spațiu de cele mai puternice evenimente ale unui Centru Local, și așa ne ia o lene …

Anul ăsta mi-aș dori să avem, până în aprilie, un Raport Anual fenomenal, și o să fac ce îmi stă în putere ca acest lucru să se întâmple. Dacă este cineva care poate și vrea să dea o mână de ajutor, dați un semn :)

2 comentarii la „Raport anual 2010”

 1. I’m in. Da’ sa il si publicam.
  Si anul trecut am avut un raport interesant cu design si chestii dar nu s-a pus niciunde. Ar trebui sa se poata scoate de pe site. Sau sa se poata citi online. Sa se dea pe FB si pe Twitter. :D

  1. Anul trecut a fost un pas inainte, e drept, si anul asta e inca un pas :)

   Eu astept sa inceapa sa curga rapoartele, sa vedem care-i treaba, sa ne apucam de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.