Mogoșoaia and my flat tire

După ce ne-am întors din Elveția, o săptămână am fost deadmeat. Am dormit cred, toată săptămâna, n-am mai fost în stare de nimic. În weekend, Dan a organizat o ieșire cu bicicletele la Mogoșoaia. Am fost foar Sel și Cip, Dan și cu mine.

De la Cișmigiu (de la Raitabike), am mers pe la Gara de Nord și acolo pe Grivița înainte pââââââână-n Mogoșoaia, lung, boring și direct :D Vineri parcă îmi amintesc că fusesem în varză, deci nu eram nici eu tocmai fresh :) La Mogoșoaia era plin plin de lume la iarbă verde.

Palatul mi s-a parut interesant, dar nu am găsit niciunde istoricul lui. Am avut noroc ca am putut da un Wikipedia de pe telefon să să aflăm mai multe chestii. Nu știu dacă e intenționat sau nu (pentru aerul de vechime), dar mi s-a părut un pic lăsat aiurea, ne-reparat pe alocuri. Am fost și în spate palatului, unde este statuia lui Lenin, cu fața în jos. Mi s-a părut interesant motivul pentru care e cu fața în jos – să nu atenteze recuperatorii de fier vechi la bronzul din nasul, urechile și alte părți mici ale statuii de bronz.

Am explorat puțin potecile din pădurea de pe-acolo, apoi am hotărât să mergem și pe la Lacul Morii. După o mică greșeală de traseu, am luat-o pe centura Bucureștiului, cu obiectivul Chiajna – Lacul Morii. După ce am trecut de Chitila și de stația Peco de la ieșirea din Chitila, am auzit un fssssssssssssssssssssssssssssst puternic și eram pe jantă :P Prima pană cu bicicleta asta. Exciting, but still, 12 km până în București :|

I-am trimis pe ceilalți către București, și apoi am stat și am stat și am stat și am stat până a venit un autobuz de pe o linie preorășenească, care s-a îndurat de mine și m-a luat cu tot cu bicicletă către București. De la WestGate m-a luat un alt autobuz, și după aia am mai mers puțin pe jos și am ajuns la școală.

Bine, ar fi util de spus că după ce am desfăcut bicicleta am descoperit că aveam și axul de pe spate rupt, și cred că era rupt de multă vreme. Pentru necunoscători ca mine, să știți că magazinul HyperSport de la Cotroceni s-a închis, și că la Colțea este un magazin de biciclete unde se găsesc și piese normale (nu experte).

Fața dinspre lac
Evident că m-o găsit unu la telefon să mă întrebe una-alta
Hanul

Toate pozele sunt de la Cip, și Dan le-a pus pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.