Let’s do it Romania 2011

Dupa cum sunt sigur că știți, Let’s do it Romania este un proiect care își propune sa scape „areale naturale” (paduri, campii, munti) din țărișoară de gunoaiele care le împanzesc. Proiectul este la a doua ediție în România, și poată că sunt dintre voi care sunt deja înscriși, cu cercetașii, prin scoala, sau cu prietenii, pentru a participa la „marea curățenie” care va avea loc mâine, 24 septembrie.

La nivel național, ONCR susține proiectul Let’s do it Romania, și, chiar daca vin dintr-o vară plină, multe Centre Locale s-au implicat puternic în organizarea evenimentului.

La Alba Iulia, unde am avut o vară excepțională, dar și excepțional de plină, am hotărât să nu ne implicăm, ca asociație, în proiect. Totuși, cercetași din Alba Iulia vor participa, în diferite moduri, la eveniment.

Deși știu că există și probleme administrative, în unele județe mai mari decât în altele, at the end of the day, cum zice americanul, LDIR este un proiect descentralizat, bazat strict pe voluntariat.

Personal, susțin ideea din spatele LDIR, îi admir și îi felicit pe toți cei care și-au dedicat timpul acestui proiect, și orice provocări administrative ar exista, mai ales la nivel local, singurul mod prin care ele pot fi rezolvate (eventual la alte proiecte asemănătoare) este să se implice mai mulți oameni binevoitori!

Dacă participați mâine la eveniment, și considerați că se cuvine (aici, după cum simte fiecare, în funcție de modul în care participați), vă invit să luați cu voi la marea curățenie și eșarfa de cercetaș, sau, dacă nu, un alt simbol cercetășesc – să arătăm că susținem, ca cercetași, asemenea inițiative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.