Interesant

Am primit un link de la Sabu despre Google Lunar X Prize, care e o chestie interesantă on it’s own, dar am aflat de acolo că este o echipă românească înscrisă. Mai mult, am ajuns să citesc mai multe despre Dumitru Popescu, responsabilul echipei românești la competiție, care are un poveste interesantă și niște rezultate impresionante.

Făcând un DF pe net, am găsit și site-ul Asociației Române pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA), pe care a fondat-o nenea ăsta, și site-ul echipei înscrie la X Prize, unde poți să îți cumperi un loc în capsula lor a timpului pe care misiunea lor lunară va urma să o lase chiar pe Luna, banii mergând la sprijinirea proiectului.

Aici văd două lucruri fenomenale. Unul este că în România avem o echipa la Google Lunar X Prize, niște oameni care au deja rezultate, care au experiență și știu despre ce e vorba, și care chiar au de gând să încerce o aselenizare privată. Al doilea este că foarte puțină către extrem de puțină lume știe de chestia asta, și ăsta este unul din motivele postului ăstuia: spreading the word. De ce nu se dau chestii DE ASTEA la știri? (don’t answer that …)

Mă gândesc serios să-mi cumpăr spațiu în capsula timpului, nu atât că vreau eu ca numele meu să ajungă pe Lună, dar poate îi pot sprijini, chiar și daca cu o sumă modică.

Alt motiv al postului ăstuia este că am găsit o informație interesantă pe site-ul lui Dumitru Popescu, și anume că el are o competiție ongoing acum, pentru tineri sub 18 ani (exploratori, urechile ciulite :P) numită Competiția Zece. Ideea e următoarea: fiecare echipă formată din unul sau mai mulți tineri construiește un aeromodel (un avion) din hârtie, carton și lipici și atât, și avionul / aeromodelul care stă cel mai mult în aer câștigă 10.000 de euro :O. Eu, dacă aș avea sub 18 ani, m-aș băga instant la o asemenea provocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.