Duminica ce tocmai a trecut am răspuns invitației Danei Borontiș de a participa la prima întâlnire oficială a Grupului de Inițiativă Drobeta Turnu-Severin. Grupul are deja ceva vechime, dar echipa de acolo, Ileana și Dana au fost foarte decise să aibă toate lucrurile foarte bine pregătite, inclusiv partea legală, și când dau drumul grupului să aibă toate lucrurile în ordine.
Ca orice grup la început, una din cele mai mari provocări a fost spațiul pentru întâlniri, dar Casa Corpului Didactic din DTS s-a arătat un partener deschis și binevoitor, și va sprijini grupul în această direcție. Dacă și acest pas a fost depășit, sunt convins că în cel mai scurt timp vom vedea un nou Centru Local acolo, într-o zonă în care cercetășia nu prea este reprezentată.
Am încurajat și susținut, cu sfaturi și materiale, inițiativa de la DTS și când eram vicepreședinte al ONCR, dar acum am fost acolo duminică mai ales în calitate de reprezentant al Centrului nostru Local, nu doar să vorbesc despre cercetășie ca și organizație, ci și ca să vin cu exemple concrete pentru ce fac, până la urmă, cercetașii.
Drumul a fost o peripeție întreagă, am pierdut ultimul tren de noapte și a trebuit să îl iau pe primul de dimineață, care, desigur, a întârziat și el la sosire. Am petrecut timpul dintre trenul de noapte și trenul de dimineață selectând poze din Campul Centrului Local și din celălalte activități din anul cercetășesc ce s-a încheiat de curând (avem prea MULTE poze :)).
Toți copii prezenți fiind de vârsta eXploratorilor, am trecut repede în prezentarea mea prin elementele Metodei Scout, mai ales zona cu progresul personal, care mi se pare foarte de interes pentru liceeni.
De când sunt cercetaș, mi se pune întrebarea „Dar ce cercetați voi?”, întrebare care ne bântuie pe toți și de care s-a lovit fiecare cercetaș cel puțin odată. De-a lungul timpului am tot încercat să găsesc un răspuns bun, care să convingă. Nu știu dacă am reușit, dar de fiecare dată când încarc să formulez un răspuns mai înțeleg ceva despre cercetășie (blog-ul ăsta există, în parte, ca o încercare de răspuns).
Pentru întâlnirea de duminică aveam nevoie de un răspuns care să se încadreze în 30 de minute, așa că am hotărât că cea mai directă cale este să le arăt ce fac cercetașii din Alba Iulia, și, deci, ce pot face și ei. Și nu cred că există lucru mai potrivit pentru o astfel de exemplificare decât pozele dintr-un camp de vară, așa că am trecut, folosind poze din Olimpiada în bocanci (Campul Centrului Local de anul ăsta), și le-am povestit de (o parte din) tradițiile de camp ale grupului nostru.
Sper că am reușit să stârnesc interesul mai multora dintre cei prezenți, atât tinerilor cât și adulților (sistemul de apă caldă mi s-a părut că a avut un efect interesant, mai ales asupra adulților :P), și aștept cu mare interes poze de la prima lor acțiune :)
Le mulțumesc Danei și Ileanei pentru inițiativă, pentru invitație, și le urez mult succes în tot ceea ce fac. Că fac bine :)
uaaa, I’m a staaaar ;)
Multumim pentru postare si pentru prezentarea inedita! Si e abia inceputul, muhahaha!
Multumim pentru sustinere si sprijinul acordat!
Participarea ta directa la prima noastra intalnire oficiala a fost o onoare pentru noi !