Deschiderea anului la Microsoft Innovation Center

Ca orice facultate care se respectă, Automatica și Calculatoarele au mai mulți parteneri din industrie, parteneri cu nume sonore ca Microsoft, Oracle, Motorola / Freescale.  Dintre ăștia, Microsoft are, se pare, cea mai mare apreciere. Exista un laborator, există Microsoft Innovation Center (condus de dl. Decebal Popescu), există traininguri și cursuri și, desigur Imagine Cup.

Astăzi a fost lansarea cursurilor din Microsoft Innovation Center-ul de la noi. Au venit și au vorbit, scurt, dar direct, dl. prof. Nicolae Țăpuș și General Manager-ul Microsoft România, Călin Tatomir. Au vorbit și Răzvan Rughiniș și Decebal Popescu, din partea noastră, și au mai fost dinspre echipa lor (Carmen Ravencu – care-i pe treabă cu chestia asta cu studenții Microsoft, ceva băieți participanți la varii chestii de la ei – dar de-ai noștri, de la AC), și încă doi meseriași de la ei, toți pe marketing, și nimeni pe tehnic.

decebal
Decebal Popescu vorbind de Imagine Cup și de alte activități Microsoft
rughinis
Răzvan Rughiniș, despre cursuri
tatomir
Calin Tatomir, un mesaj de viață pentru noi

Tipu care se ocupă de Windows la Microsoft România ne-a făcut demonstrația tipică cu ce ușor de folosit este noul Windows 7. Deși e drăguț, după jucăriile ce le am pe Ubuntu nu am fost neapărat impresionat.

Am văzut la prima mână cultura corporatistă a Microsoft. Deși foarte abil, tipu care prezenta Windows 7 nu s-a băgat în nimic pe care eu ca student / doctorand aș fi găsit interesant, mi-a făcut o prezentare tipică pentru studenți de ASE (look at all the cool features, be amazed: cum se mișcă, ceva de aranjat ferestre, găsire de documente, chestii de-astea. Evident, nu s-o zis nimic de dacă au rezolvat din problemele de la Windowsurile trecute. Just marketing).

Una din cele mai tari faze mi s-a părut când unul dintre cei care vorbeau ne-a zis sa „dăm un Bing” pe net să găsim ceva. Adică cumva să dam un google, dar cu Bing – oare cât i-o luat să se dezvețe de a folosi termenul „a gugăli”?

La secțiunea Q&A a început showul. Ca orice școală care se respectă, în a noastră există fani opensource și linux. Prima întrebare a fost, dacă a fost gândită, o mișcare „politică” extrem extrem de cul. Cineva (chiar din anturajul lui Rughiniș) s-a ridicat și a zis ca el n-are cum să ia chestii Microsoft de pe MSDN AA, pentru că este limitare de trafic în regie :)). Evident, a fost susținuți și de alți colegi, a trebuit să intervină Rughiniș ca să-l scape pe tipu de la Microsoft, care era evident puzzled :))

După, au apărut întrebări că de ce serviciul lor live, care a fost băgat pe gât cu forța (și abuziv, în parerea mea) la toți studenții din facultate nu merge calumea decât în Windows, cu Internet Explorer. Răspunsul a fost cel mai de rahat din câte am auzit, o dumă de-aia că nah, tre să folosești ceva real, nu o ștersătură de browser ca Firefox  Adică bine frate, dacă cumpăram produsul tău era o chestie, dar el mi-a fost vârât pe gât și acuma tre să-l folosesc.

Anyway, azi s-a lansat Windows7. Arată bine. Pe laptopu lu tipu ăla se mișca chiar fenomenal (acuma știu eu ce avion avea acolo?). O să încerc să-l pun la școală, să vedem ce știe. Așa, ca să nu rămân în urmă cu vremurile, pentru că încă nu-mi permit un sistem windows. Încă :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.