Creștem echipa – inițiere în pedagogie la Cluj

Cercetășia înseamnă educație, iar ca să faci educație (fie ea formală sau non-formală) îți trebuie și puțină școală, iar stagiul organizat de Diana Slabu și de Centrul Local Cluj weekend-ul trecut a fost o ocazie foarte bună de a pune mai mulți dintre liderii noștri față în față cu partea tehnică, teoretică a pedagogiei cercetășești.

Atenție maximă :)

În opinia mea un stagiu de (inițiere în) pedagogie este esențial pentru orice lider, chiar și pentru cei care au deja o experiență practică – inclusiv profesori, care au deja experiență pedagogica – pentru că cercetășia funcționează pe baza unei metode specifice și unice – care trebuie înțeleasă și asumată. Mă bucură faptul că am avut o participare solidă, la toate ramurile de vârstă – pentru că orice centru, dar mai ales un centru care crește cum a crescut al nostru în ultimii ani are nevoie permanent de generații noi de lideri.

Cătă și Bogdan, trainerii de la eXplo

M-am bucurat și să fiu iar un weekend la Cluj, pentru că orașul mă atrage tot mai tare și de fiecare dată când mă întorc în București mi se face dor să mă întorc înapoi – ca atunci când te dai jos Gara de Nord după ce te-ai suit în tren la Westbahnhof. Nu am avut niciun rol în stagiu, cât am mai dat o mână de ajutor la partea administrativă – dar cred ca mi-ar place să fiu trainer ONCR :) Am stat cu gașca de eXplo, fiind ramura de vârstă în care am cel mai mare interes, și m-am regăsit pe mine acum câțiva ani în părerile și întrebările unora dintre participanți.

O sesiune "în plen" - inclusiv cu unul din cei mai populari participanți - filtrul de cafea

Seara s-a desfășurat, inevitabil, în Atelier, care a fost din păcate neîncăpător. Gașca noastră s-a retras la hostel (care a fost foarte drăguț, dealtfel), dar am rămas cu Nicu, Pătrat și Gopo să dezbatem potențiale soluții și planuri pentru proiectul nostru cu robotul care explorează peșteri (despre care voi scrie în curând :P). Desigur, către sfârșitul serii, dezbaterea s-a reîntors (la fel de inevitabil) către cercetași, către lideri și către altfel de asemenea probleme.

Gopolenski își exprima aici punctul de vedere, dar nu mai știu pe ce subiect :)

După încheierea stagiului, duminică, am petrecut câteva ore excepționale la soare în Piața Muzeului, pe terasă – primul semn adevărat de primăvară :) Am profitat de restul după mesei pentru a pune țara la cale cu Cristi Moldovan și cu Cătă Cătană, pentru a bea „o” bere într-o nouă reuniune marca „kitros squad”, și, printr-o fericită coincidență l-am prins și pe Puiu în concert :) – un turneu complet de Cluj, cum s-ar spune.

[nggallery id=5]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.