Râpa Roșie reloaded

Dacă tot a venit primăvara, le-am propus eXplo din Alba să facem o ieșire de o jumătate de zi la o minunăție de loc din apropiere – Râpa Roșie. Am ajuns sâmbătă dimineață la 5 la Alba, la 9 ne-am întâlnit în autogară să plecăm – cam puțini, ce-i drept, Mike Cetean, Andra, Florina și eu.

Drept... drept în sus

Microbuzu ne-a lăsat în gara din Sebeș (nu înainte să se suie un controlor care să-mi ceară biletul ce tocmai îl luasem de la șofer – pe care evident că l-am găsit doar în al 9-lea buzunar în care l-am căutat – ca și cum puteam să nu am bilet dacă m-a lăsat șoferul în mașină …).

De la gară se fac cam 300 de metri pe lângă calea ferată, în sensul spre Alba Iulia, și apoi la prima intersecție dreapta. Râpa roșie ne-a rămas apoi în partea dreaptă cum am continuat pe drum – doar că pentru a ajunge bine trebuie ieșit complet din Sebeș, după unitatea militară, și abia apoi făcut stânga către Râpă. La ieșirea din Sebeș se construiește o șosea importantă (știe cineva ce e? pare a fi autostradă, e mult prea lată pentru a fi doar o centură), și șantierul are un pod temporar care ne-a mai scurtat un pic din drum.

Am mers până la baza versantului și ne-am tolănit puțin la soare. După câteva minute au apărut la orizont și Iuli, Cristina Tătar, Neghi și Pătrat, și în gașca asta am urcat (cu o oarecare dificultate și cu muuulte proteste din partea UNORA :P) până deasupra versantului, am stat un pic la povești și am luat-o înapoi spre casă, tăind direct spre Sebeș.

Minunăție de relief

Vremea a fost splendidă, soarele puternic, lucru care a fost excepțional până când s-a epuizat apa :) Un pit-stop la benzinărie înainte de plecare spre Alba a rezolvat urgent problema asta :P

A scris și Andra pe site-ul Centrului Local despre ieșire, aici.

Nu am renunțat la ideea de a documenta mai bine pentru Wikipedia Râpa Roșie, dar nu pot să neg ca mi-ar prinde bine o mână de ajutor. Anybody? :)

[nggallery id=6]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.