Caut echipă cu care să facem următorul pas pentru cercetășie

Nu-mi vine să cred că au trecut deja aproape trei ani de când mi-am încheiat mandatul de președinte al ONCR. Ajuns la limita de două mandate consecutive definită de regulile democrației noastre, am predat atunci proiectele și luuuuunga listă de idei noului Consiliu și am continuat să servesc cercetășia din alte roluri locale și naționale. Dar, oricât am încercat să mă conving de contrariu, n-am simțit că mi-am încheiat misiunea în cercetășia națională.

În două luni, pe 20 aprilie, cercetașii vor fi chemați să voteze o nouă Viziune pentru cercetășia din România și un nou Consiliu Director care să ne coordoneze pe toți în direcția ei.

Pentru că cred că cercetășia continuă să aibă un potențial fantastic în România, îmi propun ca în aprilie, la Adunarea Generală, să cer susținerea cercetașilor pentru a conduce această nouă echipă.

Continuă să citești Caut echipă cu care să facem următorul pas pentru cercetășie

Atelier la Roverhood 2023

Am auzit tot felul de lucruri bune despre Roverhood, un eveniment pentru seniori pornit de un grup de tineri de la Timișoara și nu numai, care are loc în fiecare mini-vacanță de 1 Decembrie.

Anul ăsta, probabil și pentru că evenimentul a avut loc la Șuncuiuș, m-au surprins cu o invitație de a ține un atelier acolo, și, cum prin atelierul meu de la DAC am ajuns în principiu la lideri și mai puțin la seniori – și și așa, doar la adulți din Transilvania, am acceptat cu bucurie propunerea Adelei de a susține o discuție în aceeași idee și la Roverhood.

Așa că pe 30 noiembrie l-am invitat pe Radu (Bîrjac) să mi se alăture și ne-am suit în yetimobil cu destinația Șuncuiuș. Ajunși acolo la țanc pentru ora prânzului, am avut două sesiuni consecutive cu câte 25ish de participanți – seniori de peste tot din România, de la Tulcea la Timișoara și de la Bistrița la Severin.

Continuă să citești Atelier la Roverhood 2023

Adunarea Generală de Toamnă 2023

La jumătatea lui noiembrie a avut loc, online, Adunarea Generală de Toamnă a Organizației Naționale Cercetașii României. Am avut un număr limitat de subiecte pe Ordinea de Zi, unele despre care am discutat în mare și la Forum. Cele mai importante au fost:

Pentru că am sentimentul că informația nu ajunge foarte bine la toată lumea care ar beneficia de ea, m-am gândit să scriu despre subiecte și, desigur, pentru că suntem la mine pe blog, despre părerea și poziția mea personală și subiectivă față de rezultate.

Continuă să citești Adunarea Generală de Toamnă 2023

Pași pentru obținerea extrasului din registrul asociațiilor și fundațiilor

Am avut de curând de scos un extras din registrul asociațiilor și fundațiilor atât pentru Centrul Local, cât și pentru Centrul Cercetășesc Nocrich și m-am gândit că, mai ales în contextul în care multe Centre Locale lucrează pentru a-și obține personalitatea juridică în perioada asta, ar fi util un ghid pentru cum se obține și la ce-i bun extrasul ăsta.

Continuă să citești Pași pentru obținerea extrasului din registrul asociațiilor și fundațiilor

Deschiderea Anului Cercetășesc 2023

În weekendul 6 – 8 octombrie a fost Deschiderea Anului Cercetășesc la Cluj – un eveniment tradițional cu cercetași din toată regiunea, întrerupt câțiva ani de pandemie, care acum și-a reluat traseul binemeritat, propulsat anul ăsta de Centrele Locale Vest Cluj, Nord Cluj și Dej și de-o armată de voluntari de peste tot din Transilvania (inclusiv din Alba <3).

M-am bucurat mult că ne-am mobilizat cu 3 patrule jumate din Centrul nostru Local, și că am mers la Cluj și cu temerari, și cu eXploratori, și cu seniori – e evident că un astfel de eveniment era dorit și așteptat inclusiv de cercetașii care n-or avut șansa să participe la vreunul înainte.

Rolul meu a fost de invitat – am avut oportunitatea să țin un mic atelier pentru adulți – și de back-up pentru Radu și Poe, care au fost liderii responsabili de grupul nostru.

Continuă să citești Deschiderea Anului Cercetășesc 2023