Harta taberei de baza din Roadtrip în Africa, sau cum nu toate locurile de camp sunt născute egale

Acum un an scriam despre cum am așezat campul nostru în Amazonia (la Lunca Meteșului) – unul din locurile pe care le consider ideale pentru campuri :) M-am distrat de minune făcând harta campului de anul trecut, așa că am decis să fac o hartă și pentru anul ăsta.

În fiecare an căutam locuri noi și interesante pentru Campul Centrului Local, dar numarul locațiilor care bifează toate criteriile pentru un camp ca al nostru se împuținează pe măsură ce pretențiile noastre (de spațiu, de acces, de obiective, de utilități) cresc, în mod natural.

Astfel, după mai multe luni de căutari, anul acesta ne-am întors la Gârda Seacă, după ce am mai făcut campuri aici în 2010 și în 2012. 

harta_roadtrip_africa4
Click pe hartă pentru o versiune mai mare

În articolul meu de anul trecut am abordat construcțiile și principalele elemente de camp, așa că nu o să le reiau acum, organizarea noastră de camp nu s-a schimbat radical față de data trecută.

Dacă ar fi să adaug ceva este că cred că ne-am descurcat destul de bine să folosim tot spațiul pe care l-am avut la dispoziție fără să ne simțim înghesuiți în mod deosebit (poate mai puțin în subcampul liderilor / seniorilor unde am avut o dezvoltare imobiliară neașteptată :D)

Deși locul de camp este mărginit într-o parte de drumul din sat, care este și asfaltat și circulat, cercetașii nu au simțit nevoia să iașă din micul nostru orășel de corturi – am ieșit în drumeții, pentru joc și, desigur, pentru adus apă de la Nea’ Traian.

Spațiul nu e neapărat restrâns în sine, dar fiind în sat, mărginit de drumuri și de râu, și fiind pe o valea foarte îngustă a Gârdei Seci, cu versanți abrupți și împăduriți, locul pe care l-am avut a trebuit să folosească nu doar pentru cazare și administrare camp, dar și ca spațiu pentru aproape toate activitățile.

Astfel, am făcut tot ce am putut să economisim gazon în așezarea campului – spre exemplu, am făcut organizarea subcampului pe cât posibil cu o orientare către un punct central (adăpostul / umbrarul), în așa fel încât, chiar dacă subcampurile erau lipite, rămânea sentimentul acela de apartenență la subcampul tău.

Ne-am simțit bine anul ăsta la Gârda Seacă, și locul ăsta a fost o gazdă bună pentru Roadtrip-ul nostru în Africa – suntem recunoscători proprietarilor care au avut deschiderea să ne primească acolo și cine știe, poate mai revenim :)

Voi cum vă organizați campul? Cum arată locurile voastre de camp? Reușiți să aveți subcampuri mai bine delimitate, spre exemplu?

 

Un comentariu la „Harta taberei de baza din Roadtrip în Africa, sau cum nu toate locurile de camp sunt născute egale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.