Încă o porție de Aplicații Web

Acum mai bine de o lună am scris un material care speram să fie un laborator de Aplicații Web – am trecut în revistă trei aspecte importante, prin care încercam să ne desprindem de atitudinea gen tutoriale și n00b în ale PHP-ului și să încercăm să aplicăm niște best practice-uri și niște tehnici comune din industrie.

Am reușit să parcurgem materialul, atașat mai jos împreună cu scheletul de început și rezolvarea primei părți (până la CRUD – restul rezolvării o public numai după luni, când am ultimul laborator pe tema asta), în trei săptămâni – și nu sunt convins că am terminat.

De notat că materialul servește ca suport pentru laboratorul meu, unde mai vorbesc (mai ales având în vedere că studenții mei nu prea citesc :P), și nu se vrea a fi unul complet. Conceptele cu care mi-am propus să îi familiarizez pe studenți au fost programarea orientată obiect în PHP, utilizarea conceptului de dispecer (dipatch) în aplicații web, utilizarea conceptului de Template Engine pentru a respecta separarea MVC și, desigur, conexiunea și lucrul cu o bază de date (în acest caz, prin driverul MySQLi).

Ca de obieci, dacă sunteți în domeniu, sau sunteți interesați de subiect, aștept feedback și idei adiționale de ce-aș putea face la laborator :)

Bucharest, Bucuresti, Romania

Un comentariu la „Încă o porție de Aplicații Web”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.