Pirații din Caraibe: harta campului

Anul ăsta cercetașii noștri au naufragiat ca Pirați (buni) din Caraibe care au trecut printr-un portal și au ajuns, fără corăbii și ușor debusolați, la noi în Apuseni :) Și cum nu se poate camp cu pirați și fără hartă, la fel ca și în anii trecuți, am desenat o mică hartă cu așezarea campului.

Pentru că am refolosit locația noastră preferată de la Lunca Meteșului, am refolosit și harta de acum doi ani pe post de model :) Am trecut în revistă principalele construcții de camp și rațiunea așezării lor și în articolele trecute, așa că n-o să mai notez decât lucrurile pe care le-am făcut diferit anul ăsta.

Acum doi ani când am fost în Amazonia și am prins sezonul ploios i-am avut în vizită pe prietenii de la CUB, deci zona seniorilor era ceva mai mare. Acum, fiind destul de puțini adulți și având nevoie oricum de implicarea activă a seniorilor pentru organizarea campului, am făcut o zonă unică pentru adulți și i-am plasat pe eXplo unde erau seniorii, ca să fim cu toții cam în aceeași zonă.

Am păstrat logica cu temerarii și lupișorii la mijloc, flancați de adulți și eXplo pe cele două părți, cu același argument de securitate sporită.

Am mutat bucătăria din zona adulților în mijlocul campului ca să nu mai cărăm mâncarea peste pod toată ziua, dar și pentru că acolo este cel mai umbros loc, perfect pentru cortul de alimente.

Asta, combinat cu faptul că avem foarte mulți temerari (50+) ne-a motivat să mutăm un pic subcampul lupișorilor mai spre râu și să le construim un pod nou prin care să ajungă la adăpostul lor de peste râu. În felul ăsta, lupișorii au avut cel mai awesome subcamp, care prindea ambele maluri ale râului ;)

Din motive … cronologice am mutat locația buzii un pic mai departe. Nu a fost mai ușor de săpat …

Am avut și un început de turn, pe care, din motive care n-au chiar ținut doar de ei, seniorii conduși de Geri n-au reușit să-l chiar finalizeze și să doarmă pe vârful lui, dar care a avut utilitatea lui.

via Ioana Han

Ne-am bucurat din nou de un loc minunat de camp – și mulțumesc composesoratului Lunca Meteșului și domnului Opruța pentru susținerea pe care ne-au acordat-o de fiecare dată. Deși are și limitări, Lunca Meteșului rămâne locul meu preferat de camp :)

Voi pe unde ați campat vara asta? :)

Un comentariu la „Pirații din Caraibe: harta campului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.