My latest creation is compleeeeeted. Again :)

De data asta nu e ceva neapărat interesant, e doar o plăcuță de conexiune între un modul ZigBee de la Atmel și o magistrală I2C (pentru Lego Mindstorm-urile noastre). Deși nu e mare brânză, a durat destul de mult să creem drăcia, pentru că conectorii de la modulul ZigBee sunt SMD (adică sunt extrem extrem de micuți în comparație cu ce am făcut până acum).

Am făcut schema în gSchem, am făcut design-ul în PCB (și cu ocazia asta am învățat mai multe despre amplasarea precisă a elementelor în PCB și despre creearea unui footprint SMD nou). Am făcut transferul cu Press’n’Peel (foaie de aia albastră), și a ieșit ok, a doua oară (pentru că am uitat să le punem în oglindă :P).

Corodarea am făcut-o apoi în mașina de corodat de la laborator. Partea cu adevărat interesantă pentru mine este, cum am zis mai sus, că am reușit să lipesc niște conectori SMD, cu mult ajutor și îndrumare din partea lui Max.

Azi dimineață am primit și un mesaj de la Alex, and it appears that (citez): „it is alive!”.

Mai jos o poză să înțelegeți ce înseamnă SMD (și cred că conectorii ăștia sunt chiar mari comparat cu SMDuri existente):

Plăcuța și telefonul meu pentru comparație de mărime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.