Licență

Da, da, am reușit (cu greu) să scap de restanțe, și acum am voie să intru în licență acum în vară. De lunea trecută lucrez aproape nonstop, deși lucrul la proiectul ăsta l-am început undeva prin februarie.

Proiectul meu este realizarea unei platforme mobile pentru dezvoltarea de roboți autonomi. Adică o bază de la care să poți pleca mai departe să îți faci robotul.

Ieri am reușit să termin asamblarea, m-am muncit destul de mult, dar a ieșit ca în planuri, cu mici variații :) O să pun poze mâine, azi n-am mai ajuns la școală că o plouat și mi-am luat vacanță.

Până acum am făcut o punte H cu relee pentru controlul motorului principal, cu care am avut o grămadă de probleme și încă nu i-am rezolvat toate hibele, și am scris un driver în Java pentru controlul robotului prin adaptorul serial 2 wireless pe care îl avem. Bine, driver-ul mai dă mici rateuri, dar sunt fixable, cred :). Planul e să scriu drivere pentru mai multe limbaje de programare, să fie așa, ca un api către robotul ăsta. A, și am mai scris driver-ul pentru LCD, în mare. Adică mai treuie aranjat un pic :).

Poze cu placa pentru puntea H, în diferite stagii de dezvoltare:

După aplicarea foliei Press and Peel
După aplicarea foliei Press and Peel
După corodare și după muuulte găuri
După corodare și după muuulte găuri
Placa completă, cu toate piesele pe ea
Placa completă, cu toate piesele pe ea
Testare :)
Testare :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.