Încă un apus pe Mamut

Am fost în weekend la Alba Iulia și am profitat din nou de vremea faină să mai înregistrăm câteva din potecile Mamutului și nu m-am putut abține să  nu fac și câteva poze.

Au trecut doar două săptămâni de la ultima tură, dar toamna și-a intrat complet în drepturi în timpul ăsta și pădurea e un mix foarte colorat între frunze vii și frunze-uscate.

Ținta turei de Duminică a fost identificarea unei poteci de coborâre pe partea nordică, spre Ampoița (o ieșire spre Tăuți, pe traseul turistic cu bandă galbenă, am bătut acum două săptămâni); Tăuți și Ampoița sunt cele două halte de interes de pe valea Ampoiului pentru coborâririle de pe Mamut (dinspre Alba Iulia).

Plecând din poienița de pe vârful dealului, traseul pe care am fost noi are câteva pante abrubte (și în sus, dar mai ales la vale) și, în partea de jos, se întâlnește cu o rețea destul de mare de alte poteci și drumuri – care merită explorate :D

Pentru că înregistram traseul pentru harta noastră, am încercat să coborâm pe cel mai bătut / evident dintre drumuri.

Una din potecile care duc din Alba Iulia spre Mamut
Către Valea Ampoiului toamna-i și mai evidentă :)
Iar am prins apusul :)
În tura asta am re-vizitat traseul care coboară spre nord, spre Ampoița
Cum scapătă soarele, cum se face frig și noapte
Unele din potecile astea de pe Mamut sunt o adevărată provocare și pentru biciciliști și pentru biciclete :)
Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Pun aici doar traseul de coborâre – urcarea am făcut-o pe traseul de la Alba City Race.

Pădurea Mamutului este străbătută de multe poteci, aproape ca un parc imens :) Proiectul seniorilor noștri care-și propune să facă drumeția interesantă (și sigură) inclusiv pentru oamenii din Alba Iulia care n-au fost niciodată pe Mamut trebuie să se termine în noiembrie și mai mult ca sigur nu va putea carta TOATE potecile până atunci, chiar dacă am macat deja multe din ele. 

Pe partea de coborâre din poaina de pe vârf,  spre exemplu, mai este măcar o potecă pe care o știm (ușor pierdută, mai repede potecă de animale, clar impracticabilă pe biciclete) care poate fi de interes, de la izvor în jos, pe malul stâng al văii, până la ieșirea într-o poiana, de unde se distinge apoi un drum de care care dă în Tăuți.

În paralel cu celălalte acțiuni din proiectul seniorilor, încercăm să-i antrenăm și pe ceilalți cercetași din grupul nostru să mai notăm din poteci, în așa fel încât să terminăm această explorare având o imagine cât mai completă a drumurilor care se ascund în pădurea „din spatele casei” :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.