Django

Am scris de mai multe ori aici că mă jucam de-a dezvoltatul unui framework pentru aplicații web, scris în PHP. Aveam o grămadă de idei (le mai am și acum) și am petrecut destul de multă vreme gândind (și scriind cod) pentru asta. Totuși, cu cât m-am gândit mai mult, cu atât am dat de mai multe probleme (interesante, ce-i drept, de rezolvat). Zilele astea, pentru că am fost mai liber, am început să mă uit puțin la framework-uri opensource disponibile.

Am dat un ochi la Symphony, dar nu m-a prea atras. E drept, puteam să sap mai adânc, dar am ales să mă joc puțin cu Django, în schimb. Django este un framework (foarte) cul scris în python, care implementează toate ideile mele pentru yPHP and more, și le implementează exact așa cum mi-am dorit eu (și n-am reușit încă) pentru yPHP. În plus, python e un limbaj în care e absolut fenomenal să scrii cod (bine, aici Dan ar strâmba din nas și ar zice ca e total ne-eficient blah blah blah  :P).

N-am reușit să merg foarte departe, m-am jucat un pic doar cu o parte din componentele framework-ului, dar pare super-interesant. Și, deși comunitatea developerilor pe django / python pentru web este minusculă pe lângă comunitatea PHP, calitatea documentației este admirabilă.

Două chestii pe care vreau să încerc să le implementez sunt o interfață web pentru un gateway sms (Peticel pentru prieteni) și un mic proiect care să aibă de-a face cu google / yahoo maps. Revin cu detalii ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.