Tema 4 IE

Am scris un pic înainte despre Tema 3 la IE, aia cu highlighter pe text (care, în tentativa de a o face mai „cool” am buşit-o). Ultima temă la IE a fost creearea unei interfeţe pentru o aplicaţie fictivă care caută în log-uri de diferite tipuri de clienţi de IM. Aplicaţia trebuia să aibă un screen de setări, configurabil (conturi / rezultate pe pagină) şi un screen pentru căutare, cu posibilitate de căutare simplă şi căutare avansată (după tip şi după dată).

Partea interesantă a fost că tema a dat mână liberă la metoda de implementare: putea să fie browserbased sau standalone sau whatever, java, javascript, c#, pygtk, ce-o fi. Eu am reuşit să mă apuc de temă după ce am încheiat ultimele modificări la site-ul pentru proiectul la IE (despre care o să scriu mai încolo), deci pe la vre-un 5AM. Prezentarea trebuia făcută la 10AM, odată cu predarea proiectului, deci nu era foarte multă vreme la dispoziţie.

Am ales să o fac în Javascript / PHP pentru că îmi era cel mai la îndemână, dar omg cât de urât am fost obligat să codez din lipsă de timp. Rezultatul final a trecut „testul” (cu toate că au existat dezbateri dacă aplicaţia chiar trebuia să facă o filtrare de date phony sau putea să afişeze orice), adică implementa în mare facilităţile cerute, chiar dacă ultimele chestii le-am făcut pe scări la EG-uri în faţa laboratorului şi chiar în timpul prezentărilor. Trebuie să spun aici ca am „furat” de la micvs ideea cu logourile aplicaţiilor de IM în interfaţă :P.

Rezultatul final e aici, dacă vreţi să aruncaţi un ochi. [notă: evident că am sfeclit ceva pe-acolo când am făcut versiunea de pus pe site, deci probabil are bug-uri].

hm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.