How-to-web

Weekend-ul trecut am fost, după cum am promis și după cum mi-am propus, la how-to-web. Am întârziat, în mod evident, pentru că înregistrarea se termina la 8:45 :). Am ajuns pe la 11 și l-am ratat pe șefu de la Adobe România, Alexandru Costin, care ne-a sprijinit și cu robotul acum ceva vreme, și pe încă un nene de la Microsoft.

Au fost, la rând:

  • Maximilian Marele, care a vorbit despre design de interfețe și cu ce se mănâncă, pe scurt, apoi a fost
  • Călin Fusu, care se ocupă de Neogen și de BestJobs și care mi s-a părut un tip foarte degajat și foarte ok (și a produs o super dumă la un moment dat, l-a întrebat cineva din sală cum își propune Neogen să concureze cu Hi5 pe România, la care răspunsul lui a fost, genial, „ne rugăm” :)) )
  • A fost o discuție apoi cu mai mulți antreprenori care au încercat să ne explice cum să începem un business de web, dar pe mine nu m-a prea prins povestea lor

Apoi am balotat vreo două trei sandwichuri în pauza de prânz cu Răzvan Popescu, fostul meu coleg de cameră din anul III, și ne-am băgat înapoi la prezentări.

  • Andrei Dragomir de la Adobe România a venit și a vorbit despre Cloud computing, și de care sunt posibilitățile și oportunitățile pe care le prezintă Cloud Computing. Cred că a fost pentru mine cea mai interesantă prezentare, cu suficiente exemple, atât pozitive cât și negative (vezi scandalul Sidekick / Danger)
  • A fost apoi un baiat care a încercat să vorbească despre Video Management și despre ce fac ei la brainient.com, dar pe mine nu m-a convins de loc,
  • Cea mai puternică prezentare a conferinței, din ce am prins eu, a fost discursul motivațional al unui tip pe care îl cheama Vlad Stan, și care chiar a avut ceva de zis, și a prezentat ultimul proiect la care lucrează, trigwee, și ne-a explicat de ce trebuie ajutat porcul să zboare mai ales când porcul suntem noi și ideile noastre

Începuse să se întunece, dar după o pauză au urmat

  • Data Mining pentru aplicații web cu Paul Chiriță de la Adobe, cu care am făcut și eu o materie în anul V
  • apoi a venit George Lemnaru, care a fost omu cu ideea și cu umărul la erepublik.com, care, pare-se, e super joc, și are peste 200.000 de jucători (câtă vreme au unii!!), și ne-a povestit despre cum a ajuns de la o idee la ce e acum comunitate erepublik. Interesant aici mi s-a părut că s-a folosit de graficul de vizite pentru a ne povesti despre momente cheie în afacerea lui (gen când un coder a uitat să pună codul de google analytics pe pagina :P)
  • La final, Ciprian Dobre (al cărui asistent am fost, neoficial, la Programare Web anul trecut), ne-a prezentat câteva proiecte de e-government care s-au construit (la timp și în buget) la noi în facultate.

Per total, conferința mi s-a părut ok, cumva orientată mai mult către partea de antreprenoriat și mai puțin pe partea tehnică. Au fost în sală o grămadă de oameni, când am ajuns la 11 și m-am înregistrat am stat pe scări. N-am mai văzut sala (EC105) așa de plină de la o prelegerea de-a lui Tanenbaum de acum 2 – 3 ani, au fost peste 100 de participanți (citiți despre evaluarea conferinței pe blogul lui Vlad Posea).

A fost o zi de sâmbătă cheltuită bine, într-o atmosferă plăcută și … deșteaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.