Epic Quest

Ieri în fapt de seară, pe la 11.30, după Skype-ul săptămânal al Consiliului Centrului Local, am primit un sms interesant, suna cam așa:

[…] Bucureștiul tocmai s-a transformat dintr-o groapă de gunoi în cea mai epică treabă. E o statuie uriașă cu Gandal, în Unirii […]

Deși telefonul meu decisese cu câteva ore înainte să uite toate numerele de telefon din agendă, mi-a luat foarte puțin să depistez cine ar fi putut să îmi trimită un asemenea mesaj: Luci, unul din cei mai înfocați fani Tolkien pe care îi cunosc.

Google didn’t know about this Gandalf (acum știe), și nu era acolo nici de dimineață, deci trebuia să fie ceva foarte recent. One taxi ride later, la 00:15, eram la Unirea, cu Mihaela. Până a apărut Luci, Mihaela verificase deja cum e prins, ca să-l luăm acasă (bine că nu încape în apartament …).

Am făcut câteva poze cu telefonul, și, cu prețul unui claxon din partea echipajului de poliție comunitară din zonă, am vorbit cu Gandalf pentru susținerea UP. A zis că-i OK :)

Cu Luci și cu Gandalf

 

Desigur, motivul pentru care Gandalf arată cu toiagul către blocul de peste drum este premiera, peste o lună, în format IMAX, no less (or that’s what I’ve heard) a primei părți a filmului The Hobbit.

Gandalf (+ eșarfă UP)

Ne-am gândit noi așa și am decis că nu poate fi singura statuie din oraș, că nu puneau ei Gandalfu la Unirii. Thus the Fellowship of the Statues was started. Am mers pe jos până la Universitate, unde i-am întâlnit (cu o oarecare surpriză că logica noastră chiar a ținut) pe Bilbo și pe Legolas. Încurajați de acest succes, am încercat pe rând și la Romană și la Victoriei, dar n-am mai găsit nimic, așa că ne-am întors acasă.

Am presupus ca un o statuie ar putea să mai fie în față la AFI (unde e singurul cinema IMAX), dar era deja 2 și taximetristul nu părea prea prietenos, deci n-am mai făcut și ocolul respectiv (deși articolul de mai sus confirmă ca acolo era Gollum … so close!) :P

Legolas și Bilbo (+ eșarfă UP)

Un comentariu la „Epic Quest”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.