DCE

Ok, ok … first blog entry for a very long time

Pe moment sunt în sesiune, ma „pregătesc” pentru examenul la o materie care se numeşte Dispozitive şi Circuite Electronice şi al cărei scop în pregătirea mea ca softist … nu îl văd

Materia asta, ca şi multe altele pe care le-am avut până acum în Politehnică, are clar o parte practică care ar fi mai mult decât interesantă de cunoscut. Problema este că profesorii noştrii nu cred / nu ştiu / nu simt că e important să ne înveţe altceva decât paginile de teorie pe care le predau de acum 30 de ani încoace.

Ori, lumea s-a schimbat un pic (mai mult) în ultimii 30 de ani. Dacă acum 30 de ani era important pentru un student / inginer să poată face calcule aproximative sau precise cu rapiditate, acum … treaba asta nu mai are nici o relevanţă. Nici desen tehnic nu mai trebuie să ştii … nici foarte multă matematică.

Sunt importante de cunoscut mai principii teoretice şi algoritmi. Nu tipuri de exerciţii şi sute de formule, zeci de grafice pe care gogu’ (sau google pentru aceia dintre voi care nu îl cunosc aşa de bine;) sau o carte ţi le poate da oricând în condiţii practice.

Contează pentru cineva? Mergem înainte aşa, cu materiile astea, cu profesorii ăştia, cu abordarea asta … singurul lucru care creşte e costul studiilor

No, mai citesc ceva la DCE ăsta şi după aia mă duc o oră la ziua unui prieten, undeva prin Grozăveşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.